Hur till flytta Virus MediaGet (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

MediaGet marknadsförs som ett verktyg som kan vara till hjälp för dig. I verkligheten är det inte. Denna app är faktiskt en skadlig programvara från kategorin adware, designad att översvämma din skärm med tunga annonser varje gång du öppnar webbläsaren. Grejen med adware är att det inte är inriktat på ditt datorsystem.

Parasiten är programmerad att infektera alla webbläsare som du har på datorn – Chrome, Firefox, Edge, Explorer, Opera, Safari. När det blir installerad, kommer att denna otäcka app förändra oavsett nödvändigt, att genomföra uppdraget skadlig webbinställningar. Sedan blir det din webbplattform ett annonsen-förevisande verktyg.

På varje sida du besöker, visas adware många påträngande annonser i olika former som pop-ups, banners och även i-text. Du ser, är MediaGet parasiten förpliktas att tillhandahålla så många annonser som möjligt. Det är inte dess uppgift att kontrollera dem. Som sagt, vet du aldrig där en till synes tillförlitliga annons tar dig. Du kan få omdirigeras till misstänkta och jämn farlig tredje parts-webbplatser som försöker skada din dator och stjäla dina personuppgifter.

Det är viktigt att nämna, att de MediaGet app kan inte invadera på egen hand. Den behöver ditt godkännande att få installerat. Normalt, installerar användaren denna adware utan jämn realiserbar den. Det vanligaste misstaget är att välja snabbläge i installationsguiden när du installerar en mjukvarupaket. Detta sätt, om det finns dolda innehåll i form av bonusprogram eller applikationer, kommer de få installeras automatiskt.

För att se till att ingen programvara slinker på datorn obemärkt, rekommenderar vi att välja en Custom/ avancerad typ av installation. Alla valfria installationer blir synliga för dig och du kommer att kunna enkelt avmarkera dem, så de inte får tillgång till din enhet. Andra medel för adware distribution inkluderar, men begränsas inte till spam e-postmeddelanden och bilagor, torrent-filer, falska uppdateringar och infekterade länkar.

Adware finns för att skapa intäkter till dess skapare och vilka sidor som det kommer att främja. Detta sker via det pay-per-klick-systemet. För varje annons som du klickar på, får parasiten betalt. Öka sin chans att lyckas, kommer parasiten övervaka din online-aktivitet och samla in webbdata som webbhistorik, vanor och sökfrågor. Med denna information, kommer adware att kunna ge riktad reklam som kommer att vara mer benägna att få klickade på av användaren. Tyvärr, det är inte bara värdefull data som skurkarna kan få tag på via skadlig programvara.

Din personliga och finansiella information som enkelt erhållas av hackare, tack vare den otäcka adware. Som om allt detta inte är nog, är denna parasit också ansvarig för skada-ersättningen gjort på din webbläsare. Snart nog kommer du märka symtom av skadlig infektion – långsam internethastighet, ofta webbläsaren kraschar, släpar, etc. Vid något tillfälle, din webbläsare kommer att kunna fungera korrekt och kommer att sluta arbeta helt, på grund av den tunga belastningen av annonser kastat sin väg.

Om du vill återta kontrollen över din webbläsare och skydda din online-säkerhet och integritet, måste du ta bort denna farliga parasit från datorn innan det är kunna göra eventuella skador!

MediaGet virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort MediaGet Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *