Hur till flytta Virus Poweliks (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Trojans

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Poweliks. Detta Poweliks avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

Poweliks är en nyutvecklad trojansk häst som behöver inget tillstånd för att infiltrera datorn. Det skadliga hot (även känd som Win32/ Poweliks, eller Trojan. [ ]) oftast anger ditt operativsystem tyst, med skadade spam e-postbilagor, Microsoft Office exploit (CVE-2012-0158), programvara buntar eller olika andra säkerhet bakdörrar. Den viktigaste omständigheten om Poweliks är emellertid att den hemliga trojanen inte skapar några filer på den virtuella datorn, vilket gör dess upptäckt mycket svårt.

Poweliks malware distribueras vanligtvis av ett nätfiskemeddelande som förment skickas med Canada Post eller USPS post. E-användarna få staterna att post tjänsten misslyckades med att leverera några objekt och ger nu spårningsinformation i den bifogade filen. Ifall du inte väntar något skifte ska levereras, bör du inte öppna sådana falska e-postmeddelanden och radera dem direkt från. Annars kommer ditt system vara smittade av skadlig kod.

Vara medveten om, att sådan typ av bedrägeri är utbrett, således måste du vara mycket uppmärksam med eventuella misstänkta e-postmeddelanden och erbjudanden som du får. Dessutom är det mycket viktigt att skydda virtuella datorer mot skadlig kod och spionprogram, annars är du sannolikt att uppleva säkerhetsrelaterade problem.

Poweliks bosatt i Windows-registret endast, som är en ny metod för malware distribution eftersom de ursprungliga filerna håller all kod, krypteras och dolda, vilket är nödvändigt att angripa hela systemet. Angriparna har utnyttja säkerhetsproblemet CVE-2012-0158 i Microsoft Work. Vad Poweliks faktiskt gör är att skapa en start-registret som utför legitim rundll32.exe. Om den virtuella datorn inte har PowerShell eller .NET ramen, hämtar det den från den officiella Microsoft-webbplatsen.

Efter att dekrypterar infektionen ett PowerShell-skript från krypterad JavaScript. Så snart de skadliga åtgärderna utförs, körs ett binärt program. Som ett resultat, ansluter programmet till vissa avlägsna platser att ta emot kommandon från angriparna. På grund av att alla de åtgärder som utförs är lagrade i registret, skapas ingen filer på datorn.

Om autostart registret är tecknet som står för nyckelns namn inte ett ASCII-tecken, så Regedit inte är kunna läsa den. Av den anledningen inte kan användaren öppna nyckeln.
För att fånga infektionen, bör AV-lösningar upptäcka det ursprungliga Word-dokumentet för dess utförande och innan det når offret. En annan lösning är att upptäcka programvara utnyttja efter filens utförande.

För att undvika sådana säkerhetsfrågor, måste du kontrollera att ditt operativsystem är väl skyddad mot skadlig kod. Men kan inte du bara avinstallera Poweliks från systemet, eftersom det är ett farligt program. Så det finns ingen garanti om datorn skulle få smittade eller inte, måste du installera en ansedd anti-malware program. I ditt fall, bör du definitivt ha en Poweliks borttagningsverktyg som kommer att radera Poweliks malware från din virtuella maskin.

Poweliks avinstallera

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Poweliks från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *