Hur till flytta Virus ScreenGlaze (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort ScreenGlaze Virus. Denna ScreenGlaze Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

På grund av dess förmåga att infiltrera datorn utan någon behörighet, ScreenGlaze har klassificerats som en adware program. Programmet är inte så farlig, men det anses som potentiellt oönskade eftersom när de förekommer på datorn, det kan orsaka olika säkerhetsfrågor. För detta resonera, det bästa du kan göra i detta fall är att ta bort ScreenGlaze från systemet utan att tveka.

En installerad på din PC, ScreenGlaze visas en skärmsläckare i fall du är inaktiv under 3 minuter eller mer. På denna skärmsläckare ser du en sökruta. Vissa dator användare kanske tror att det är användbart, eftersom de kommer att kunna hitta relevant information snabbt, men sanningen är helt olika.

Vad du bör veta om ScreenGlaze, är att den använder webbplatsen Trovi.com, som är en tillförlitlig sökleverantör. Således, även om ScreenGlaze ser ut som ett mycket bra program, du skulle bättre inte hålla det på systemet endast eftersom det tillåter dig att söka efter informationen direkt från bildskärmen.

Som redan nämnts ovan, ScreenGlaze kan komma din PC utan att be om tillåtelse. Ett större problem är dock att adware ansökan oftast reser tillsammans med andra misstänkta program, såsom MyPC Backup, Super Optimizer och PC fart upp. I själva verket, detta är den främsta anledningen varför ScreenGlaze har klassificerats som ett potentiellt oönskade program (PUP).

Tänk på att alla ovannämnda program anses som otillförlitliga, alltså det är mycket viktigt att du tar bort dem från din virtuella maskin. Under tiden bör du vara medveten om att andra oönskade program kan också Hasa till din dator i framtiden, så måste du se till att din dator är väl skyddade från eventuell skadlig programvara. Det enklaste sättet att göra detta är genom att installera ett program mot skadlig kod på systemet och hålla den aktiverad hela tiden.

På grund av att ScreenGlaze är inte så farlig infektion, kan du radera PUP via Kontrollpanelen. För att hjälpa dig att göra det, har de manuella instruktionerna tillhandahållits nedan denna artikel. Genom att följa instruktionerna i deras just exakt ordning, kan du ta bort adware ansökan helt. Ändå, du kan också ta bort virtuella hot automatiskt om du installerar en tillförlitlig antimalware tool på datorn. Detta verktyg hjälper dig att hitta och ta bort alla potentiellt oönskade program från datorn.

De goda nyheterna om ScreenGlaze är att dess avlägsnande inte är en svår process. Som redan nämnts, kan du ta bort programmet antingen manuellt eller automatiskt. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att hitta och radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot alla virus.

ScreenGlaze virus avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort ScreenGlaze Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *