Hur till flytta Virus Search.gg (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Search.gg. Detta Search.gg avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Search.gg är en webbplats som inte måste vara betrott. Dess utseende på skärmen betyder en sak – som en otäck webbläsare kapare lurar någonstans på din enhet. Hijackers är kända för att vara kapabel att ta full kontroll över alla befintliga webbläsare på den dator som de har invaderat. De ersätter de nya fliksidorna, liksom hemsidan med en anpassad en. De kan även ändra din favorit sökmotor med en annan. I detta fall är den anpassade webbplatsen som visas överallt av parasiten Search.gg. Vad är mer, har kaparna befogenhet att göra oavsett ändringar som de vill, om webbläsarinställningarna.

Det är också möjligt för dem att installera andra skumma appar, tillägg eller verktygsfält, utan söker din tillåtelse först. Men det mest irriterande sak om denna typ av skadlig kod är, att det genererar ett stort antal påträngande annonser. Sådant innehåll kommer att riktas specifikt för att visas mer attraktivt för användaren. Det är allt tack vare kaparens förmåga att erhålla oavsett webbdata som den behöver från användaren, som att surfa historia och sökfrågor. Det huvudsakliga målet är att skapa inkomst för varje klick som offret gör sponsrade innehåll.

Webbläsarkapare använda mass-distributionsmetoder för att invadera så många datorer som möjligt. Här ses de lurar bakom spam-mail och bifogade filer, programvara buntar och torrent-filer. De kan också spridas via infekterade länkar och annonser, samt falska uppdateringsmeddelanden. Vad som händer är att användare som vårdslöst och förhastade, vilket resulterar i oavsiktliga installation av skadlig programvara.

Ofta, väljer människor den enkla vägen ut. Genom att välja en snabb installation, tar du dig bara problem. Utvecklare är kända för att bunta ihop farlig programvara tillsammans med andra program och appar. Naturligtvis, lämnas förekomsten av parasiten inte korrekt ut, så användaren kommer att kunna se det är det om inte en avancerad typ av installation eller anpassad väljs. Du måste förstå att webbläsarkapare inte kan hacka din dator på egen hand. De behöver din hjälp för att invadera. Det är enkelt, egentligen. Om du inte installerar dem på din enhet, orsakar de inte någon skada.

Malware som webbläsare kapare ska inte tas lättvindigt. Inte gå tänka att de annonser som visas på din skärm är ofarliga. Parasiten bryr sig bara om deras kvantitet. Det är inte programmerad att verifiera dem. Så om du inte är att vara försiktig och klicka på en av dem, det finns en möjlighet där du kan få omdirigeras till misstänkta och jämn farlig tredje parts webbplats som syftar till att infektera din dator och stjäla din personliga information.

Ju längre tillåta du kaparen bo på datorn, mer antalet annonser kommer att växa. Detta kommer oundvikligen att leda till din webbläsare som skadas allvarligt, på grund av de tunga ad attackerna. Först börjar det med släpar, långsam internethastighet, tills appen börjar att krascha och frysa på en daglig basis. Förr eller senare, kan webbläsaren inte kan arbeta alls. Om du inte agerar mot detta farliga hot, riskerar du att utsätta dina finansiella och privata data. Det är en möjlighet som skurkar inte kommer att missa. Det enda sättet att skydda din online-närvaro och hålla din personliga information privat är att ta bort Search.gg webbläsare kapare så snart du upptäcker sin närvaro.

Search.gg avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Search.gg från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *