Hur till flytta Virus Speed Dial New Tab (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Webbläsarkapare är otäcka parasiter som förvandlar din webbupplevelse till komplett helvetet. Speed Dial New tab förlängningen är ett exempel på sådan skadlig programvara. Strax efter sin invasion, det ändrar din webbläsarinställningar och börja generera flera annonser som tar över din skärm och avbryta något arbete som du gör online. Vad är värre, den kommer att övervaka varje steg du tar på internet, samt stjäla webbdata som webbhistorik och sökfrågor, för att bättre anpassa marknadsförda innehållet, så att användaren är mer benägna att klicka på den.

De kriminellas slutet-målet är att skapa intäkter via pay-per-click systemet. Och det är inte allt. Kapare kan också ersätta din startsida och nya fliksidor med en tvivelaktig anpassad webbplats. Samma sak gäller din favorit sökmotor samt. I det här fallet den anpassade sidan är fliken snabbval

webbläsarkapare är kända för att sprida via spam e-postmeddelanden och bilagor, falsk uppdatering begär, infekterade länkar och annonser, torrents, freeware, etc. Du behöver förstå, att sådan skadlig programvara inte kan hacka sig in i din PC ensam. Kaparna trivs på vårdslöshet och naivitet. De kan smyga upp på dig medan du installerar programvara på datorn. Vad som ofta händer är att användaren väljer en snabb installation och därmed omedvetet kan installera skumma bonusinnehåll som allvarligt kan skada datorn.

För att se till att sådant händer inte och för att kunna visa hela innehållet i vad installeras, rekommenderar vi att välja Custom eller Avancerat läge i guiden. Detta sätt, om det finns någon extra programvara, kommer du att kunna upptäcka det direkt och kan fortsätta med avmarkera det, så det inte kan få tillgång till din PC.

Webbläsarkapare underskattas ofta av användare. Visst, det kanske inte ser mycket farligt, men det är inte ofarligt. I själva verket, är det en allvarlig kränkning av din online-säkerhet och integritet. Riskerar du exponera känslig information såsom men inte begränsat till lösenord, IP-adresser, bankkonton, kreditkort nummer, inloggnings-ID, etc. Värdefulla data som är mycket tilltalande för cyberbrottslingar, och de syftar till att få det, för att dela den med andra utomstående för vinst.

Personlig och ekonomisk information är inte det enda som står på spel här. Genom att hålla denna parasit obevakad, riskerar du det förvränger din webbläsare till grad att dess totala förstörelse. Du ser, ju längre du dröjer agera mot denna kapare, ju mer tid du ge det att öka halten annons genererar. Förr eller senare kommer kommer din webbläsare att kunna hålla jämna steg med de talrika annonser som kastas väg och börjar att krascha och frysa på en daglig basis. Vid något tillfälle, det slutar att svara helt och du kommer inte kunna göra någon form av arbete på internet.

Om du vill återgå till en säker och ad-fri beter erfarenhet, rekommenderar vi starkt att du flyttar snabbt och ta bort detta irriterande webbläsare kapare innan det kan orsaka allvarliga skador som du inte kan ångra.

Speed Dial New Tab avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Speed Dial New Tab från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *