Kaspersky Lab stämm den amerikanska regeringen över antivirusprodukterna Ban

Computer Security News

Det ryska företaget Kaspersky Lab har inlämnat en stämningsansökan mot den amerikanska regeringen över Department of Homeland Security (DHS) beslutet att förbjuda användningen av Kaspersky produkter i federala myndigheter.

Överklagandet av Kaspersky Lab ingavs i Förenta staternas distriktsdomstol för District of Columbia och det riktar DHSS bindande operativt direktiv 17-01, utfärdat av byrån i September, i år. Förra veckan, förstärkt den amerikanska presidenten Donald Trump förbudet genom att underteckna National Defense Authorization Act för FY2018.

Enligt Kaspersky Lab, förbudet är grundlagsstridig som det bryter mot företagets rättsförfarande rättigheter. Cybersäkerhet företaget tycker att DHS borde ha gett det en möjlighet att visa informationen och bestrida det innan direktivet utfärdades.

Rättegången av Kaspersky har dessutom gjort gällande att beslutet att förbjuda användning av sina produkter i federala myndigheter är mestadels baserad på rykten och media rapporter med hänvisning till anonyma källor.

Trots att vissa människor tror att kanske den amerikanska regeringen faktiska bevis att Kaspersky har medhjälp Rysslands spionage ansträngningar, det finns inget bevis för detta påstående, och vissa tjänstemän grundar sina anklagelser på nyhetsinslag.

Cybersäkerhet företaget säger att det frivilligt kontaktade DHS i juli och erbjöd dem att hjälpa till med utredning av företaget och dess produkter. Men istället för att få kontakt med Kaspersky, utfärdat DHS det 17-01 direktivet utan varning.

Kaspersky Lab hävdar också att medan endast en relativt liten andel av företagets intäkter kommer från den amerikanska regeringen, DHSS åtgärder har haft en negativ inverkan på försäljningen i andra sektorer, i både – USA och vissa andra länder.

”Genom bindande operativt direktiv 17-01, DHS har skadat Kaspersky Lab’s rykte, negativt påverkat livsuppehället för sin USA-baserade anställda och USA-baserade affärspartners, och underminerat företagets bidrag till den bredare cybersäkerheten gemenskapen ”, VD och medgrundare av Kaspersky Lab Eugene Kaspersky anges.

Svar på några amerikanska tjänstemän hävdar att Kasperskys programvara är farliga på grund av den djupa behörighet krävs, säger VD för Kaspersky att alla säkerhetsprodukter har dessa funktioner och det är inte rättvist att peka ut sitt företag utan några bevis för att göra fel.

Cybersäkerhet företaget har försökt att rensa sitt namn genom att lansera ett nytt öppenhetsinitiativ som funktioner ge partners tillgång till källkoden och betala betydligt större bugg skottpengar för sårbarheter som finns i företagets produkter.

Kongressen uppmanas Eugene Kaspersky vittna i September, men han var oförmögen att resa till USA i tid för förhandling på grund av problem med visum. I oktober, en andra utfrågning tillkännagavs, men VD var inte inbjuden.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *