Mobila Phishing attacker ökade med 85% Per år

Computer Security News

Mobil säkerhetsföretaget Lookout rapporterade att phishing-attacker mot mobila enheter har ökat med 85% årligen sedan 2011.

Enligt forskarna är vad är ännu mer oroande det faktum att 56% av användarna har fått och klickade på en phishing URL förbi de befintliga lagrarna av försvar. Statisk elektricitet visar att i genomsnitt en användare klickar på en mobil phishing URL sex gånger per år.

Den senaste rapporten (PDF) om det nuvarande tillståndet för mobila phishing läser att hackare framgångsrikt kringgå befintliga phishing skydd för att rikta de mobila enheterna. Därför utsätter de känsliga data och personlig information i en oroväckande takt.

Mer än 66% av e-postmeddelanden som var första öppnas på en mobil enhet email utan tvekan den första punkten av attack för en phishing-skådespelare och oskyddade e-postmeddelanden på en mobil enhet kan förvandlas till en ny väg för attack på en gång.

”De flesta företag skyddas från e-postbaserad nätfiskeattacker genom traditionella brandväggar, säker e-post-gateways och endpoint protection. Dessutom, blir människor idag bättre på att identifiera phishing-attacker. Mobil, har dock gjort att identifiera och blockera nätfiskeattacker avsevärt svårare för både privatpersoner och befintliga säkerhetstekniker ”, Lookout företaget säger.

Enligt bevakningsföretag är de befintliga phishing-skydd inte lämplig för mobila enheter, där den relativt lilla skärmen gör att skilja en äkta inloggningssida från en falska en mycket problematisk.

När det gäller mobila enheter, är e-post bara en av angreppsvägarna, med stympade skadliga webbadresser och program med åtkomst till potentiellt skadliga länkar som används för kompromiss.

Dessutom, ger SMS och MMS hackare med nya metoder för nätfiske. Bland dessa är de allmänt använda personliga sociala media applikationer och plattformar som Facebook Messenger, Instagram och WhatsApp-meddelanden.

Lookout företaget hävdar att över 25% av de anställda Klicka på länkar i SMS-meddelanden som skickas från falska telefonnummer.

En hacker känd för att ha använt ett icke-email medel för nätfiske är Hot skådespelaren bakom ViperRAT, som inlett samtal med sina offer efter poserar som kvinnor på sociala medieplattformar. När de lyckats etablera sitt förtroende, frågade angriparen offren att ladda ner en app för ”lättare kommunikation”.

En annan hacker riktade iOS och Android-användare via Facebook Messenger, vilket tyder på att de visade en YouTube video. När du klickar på den medföljande länken, serverades användaren en falsk Facebook-inloggningssida som sattes att stjäla deras referenser.

Enligt Lookout är användare tre gånger mer benägna att klicka på misstänkta länkar på telefoner än i datorer eftersom de inte kan se hela länkarna som de skulle se dem på en stationär dator.

Bortsett från alla ovan nämnda, hackare kan missbruka funktionaliteten i vissa applikationer som innehåller URL-adresser i kodbas att kommunicera och hämta information i realtid. Därför bör företag oroa ”godartad apps” som åt skadliga webbadresser och hantera att skydda sina data i alla lägen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *