Play-bar.net ”virusborttagning”

Browser hijackers
Remove Play-bar.net

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Play-bar.net. Detta Play-bar.net avlägsnande guide arbetar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Play-bar.net är en specialiserad sökmotor, tillägnad spel. Webbplatsen har grundläggande funktionalitet i form av klassiska funktioner. Snarare än en utökade alternativ meny har plattformen en separat flik för spel. Bonusfunktioner av Play-bar.net inkluderar en klocka och en väderprognos för ditt område. Användarna har möjlighet att anpassa webbplatsen färgschema. Plattformen är lämplig för användare som är intresserade av spel. Men finns det säkerhetsrisker runt Play-bar.net som du behöver veta om. Webbplatsen är kopplad till en hemlig webbläsare kapare.

Vad gör kaparen bakom Play-bar.net farligt?

Den skurk programmet utsätter människor för säkerhetsrisker i ett antal sätt. Så fort det gör sin väg in i ditt system, återställs kaparen din hemsida och standard sökmotor till Play-bar.net. Webbplatsen har en skadlig kod som gör förstulen programmet att ta kontroll över webben webbläsarens interna inställningar. Dina sökresultat kommer att manipuleras. Kaparen lägger till sponsrade webbplatser bland äkta resultaten till de motsvarande frågorna. De kunde vara irrelevant för dina frågor. Dessutom kan stöds webbplatser vara farligt.

Play-bar.net kaparen inte checkups plattformar stöder. Den enda hemliga programmet syftar till att höja intäkterna. Användarnas säkerhet är inte ett överhögheten. Bortsett från manipulering med sökresultaten, visar smygande programmet annonser. Visar de exklusiva shopping erbjudanden för hushållsartiklar, som kläder, möbler, teknologisk anordningen, trädgårdsarbete utrustning, böcker, dekorativa element, bestick, gardiner och många andra. Lika bra som de föreslagna erbjudandena kanske, Tänk på att de inte bekräftas vara äkta. Att klicka på annonser kan få din dator infekterad med malware. Någon viss annons kan leda till en skadad domän. Det är bäst att inte följa dem.

Remove Play-bar.net
The Play-bar.net Virus

De andra hotet i Play-bar.net kapare poserna är ännu allvarligare. Förstulna programmet kan övervaka dina webbläsarsessioner och samla in data om dig. Detta inkluderar din webbhistorik, cookies, tangenttryckningar, IP-adress, geografisk plats, e-postkonto, användarnamn, lösenord och personliga input från din online-konton. Människorna bakom kaparen kan fortsätta att sälja dina uppgifter på darknet marknader utan att be om din tillåtelse.

Hur jag kontakta den Play-bar.net kaparen?

Avskilda programmet använder ett par av lömska förökning vektorer. Rekommenderad tekniken kombinationserbjudanden. Play-bar.net kaparen reser tillsammans med freeware, shareware och piratkopierade versioner av betald program. Avskilda verktyget försöker få installerat parallellt med den programvara som du har valt att lägga till ditt system. Du behöver läsa villkoren för ett program när du installerar den. Om det är ogynnsamma villkor, avsluta installationen.

Andra vektorn Play-bar.net kaparen har anpassats till utnyttja är spam-mail. Hemliga programmet spärrarna på bifogade filer. Distributören bakom skadliga e-postmeddelandet kan använda en skadlig makro, skript eller system fil att avstå från det illvilliga programmet. Öppna host filen kan vara tillräckligt för att infektera din dator. Det är klokt att bevis legitimiteten i meddelandena i rutan. Markera de kontakter som avsändaren har lämnat i e-postmeddelandet.

Play-bar.net borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Play-bar.net från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort Play-bar.net från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *