Staden Atlanta förlorade $2. 7M på grund av massiva Ransomware Attack

Computer Security News

Kanal 2 åtgärd nyheter rapporterade att den staden Atlanta drabbades av en massiv ransomware attack som kostar minst $2,7 miljoner.

Senaste infektionen har orsakat avbrottet av flera stadens onlinetjänster. Bland dessa fanns ”olika interna och kundorienterade applikationer” används för att betala räkningar eller åtkomst till domstolen-relaterad information.

Enligt utredarna, angriparna äventyras en sårbar server först, och sedan den ransomware började sprida sig till stationära datorer i hela nätverket av Altanta.

Lösen efterfrågas av hackare var en betalning på 6 Bitcoin, vilket är cirka 51 000 $.

Chief Operating Officer av Atlanta, Richard Cox, meddelade att malware påverkas flera staden avdelningar, dock avdelningarna som ansvarar för offentlig säkerhet, vatten och flygplats tjänster fungerar som vanligt.

Händelsen undersöktes av kanal 2 Action nyheter som rapporterade att ransomware attacken kosta staden omkring 2,7 miljoner USD.

”De var förmodligen inte lika skyddat som vi förmodligen trodde de var”, forskaren vid Georgia State University, Don Hunt, anges.

Den undersökande reportern på kanal 2, Aaron Diamant, erhålls nya poster så att utloppet media att uppskatta den totala kostnaden för ransomware attacken.

Enligt records inkluderar 2,7 miljoner dollar kostnaden åtta akut kontrakt som undertecknades direkt efter stadsnäten äventyrades av malware attacken.

”De har några riktigt stora spelare i laget där, och de spenderar en massa pengar, så att djupet i de problem som de hade förmodligen enorma” Don Hunt förklarade.

Staden Atlanta ledarna kontrakt $650,000 med cybersäkerhet företaget SecureWorks som var inblandad i incidenthantering.

Den undersökande journalisten fann att ledarna har också skrivit några andra kontrakt, bland som en $600.000 kontrakt med förvaltningen konsult Ernst och Young för rådgivningstjänster och en annan $ 730 000 kontrakt till Firsoft.

”Det är absolut byggnationen. Vad de vill göra inte omskrivningen systemet, de är från början och går från marken upp igen ”, Hunt sade.

”Du pratar om möjligheten till privatliv kränks. Det kan vara en indikator på att du har ett djupare problem inne eller potentiellt ett djupare problem som du vill få före direkt ”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *