Ta bort ”Ads by PublicHotspot” Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att ta bort ”Ads by PublicHotspot”. Detta ”Ads by PublicHotspot” avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Du kanske har snubblat över ett program som heter allmän Hotspot. Det marknadsförs som ett användbart verktyg som hjälper dig att hitta gratis offentliga hotspots med lätthet. Saken är, detta program är faktiskt kategoriseras av malware forskare som adware och är allt annat än nyttig. Den har en illvillig syfte och vilja enda orsakar dig problem. ”Ads by PublicHotspot” är den typiska texten, som markerar reklam som genereras av denna adware. Och mängden påträngande annonser och popup-fönster som visas av denna skadegörare är enormt.

”Ads by PublicHotspot” kunna samla värdefulla data på offret, som deras beter historia, vanor eller Sök frågor. Det är inte ovanligt att få information såsom men inte begränsat till, IP-adresser, kreditkortsnummer, bankkonto inloggningsuppgifter, lösenord, etc. Det huvudsakliga målet är att skapa intäkter från varje klick användaren gör. En uppgift som den här kommer att visa sig vara mycket lätt, som det kommer att kunna visa målinriktat innehåll som användaren är mest benägna att klicka på, tack vare den redan stulen privat informationen om deras online-upplevelse.

Adware sprids oftast via skräppost e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, programvara buntar, falsk uppdatering begär, samt skumma länkar och popup-fönster. Vi råder våra läsare att tänka två gånger innan de öppnar e-postmeddelanden från okända avsändare. Ofta, får människor meddelanden som hävdar att skickas från respektfull källor som eBay, Amazon eller PayPal, och kommer att innehålla en specifik titel som syftar till att göra användaren klicka på utan att egentligen tänkt om det är äkta eller inte.

Om du får ett mail från en person som du inte vet, och det har en bifogad misslyckas det, rekommenderar vi inte att klicka någonstans nära den. Chanserna är, det kan bära en skadlig infektion. Om du råkar Ladda ner programvara från internet, föreslår vi att du väljer en Custom/ avancerad typ av installation. Detta sätt kommer du enkelt se om det finns någon dold extra programvara som inte var ordentligt avslöjas. Mer ofta än inte, sådant program och applikationer är malware förklädd och bara försöker skada din dator.

Användare bör inte underskatta adware’s förmågor. Gör inga misstag. Det är inte ofarligt. Medan en annons attack inte kanske verkar så mycket att många användare, finns det en dold fara bakom dem. Du kan vara ett klick bort från att tillåta andra cyberbrottslingar i ditt datorsystem. Det är inte ovanligt för annonser att visa sig vara förtäckt källor av andra skadliga hot som trojaner, maskar, kapare, spionprogram eller ens ransomware! Vilket är varför det är viktigt att inte falla i sådana fällor.

Du sätter din säkerhet och integritet äventyras. Ju längre låter du adware bo på din dator, desto sämre dess effekt kommer att få. Du kommer att märka att din webbläsarens prestanda och internet-anslutning kommer att få långsammare. För att inte nämna att på några peka din webbläsare startar ofta kraschar och fryser, på grund av den enorma mängden annonser som skapas av detta skadliga program. Du behöver gå vidare med dess omedelbara avlägsnande, så snart du upptäcker dess skadliga närvaro på datorn.

”Ads by PublicHotspot” borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort ”Ads by PublicHotspot” från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *