Ta bort Allowcontent.site Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Allowcontent.site Virus. Denna Allowcontent.site Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Din hemsida och sökmotor har ersatts av en sida som heter Allowcontent.site? Du också få bombarderas av påträngande popup-fönster, annonser, exklusiva erbjudanden, specialerbjudanden, blinkande meddelanden och falska uppdateringsbegäranden? Vi har dåliga nyheter för dig. Orsaken till allt detta är en särskild typ av malware som kallas webbläsare kapare.

Vad denna cyber parasit gör är att det ändrar din webbläsarinställning och kan installera misstänksam och ofta skadlig verktygsfält, tillägg och tillägg. Det kan också få din webbhistorik och vanor, för att säkerställa att den genererade annonsinnehåll enkelt kommer att fånga uppmärksamheten hos användaren. Detta görs med ett syfte – att dra nytta av metoden PPC (Pay-Per-Click).

Webbläsarkapare kan fördelas på många sätt. Det vanligaste sättet att få en kapare infektion är genom spam e-postmeddelanden och bilagor, falska uppdateringar, tvivelaktiga länkar och annonser, gratis programpaket, torrent-filer, etc. Vad du kan göra för att skydda din dator från virus är att undvika att öppna spam-mail, särskilt om de innehåller bilagor eller körbara filer. En annan sak vi råder dig att göra är att alltid få dina uppdateringar från officiella och tillförlitliga källor bara.

När du hämtar programvara, är det bäst att följa genom en Custom/ avancerad typ av installation, så du kan ha full kontroll över vad är faktiskt installeras på datorn. Genom att välja detta läge i installationsguiden, kan du enkelt ta bort program eller program som du anser vara misstänkta eller aldrig avsett att hämta i första hand.

Alla, anses webbläsarkapare inte vara mycket farligt. Detta betyder dock inte att du borde lämna det att ströva fritt på ditt datorsystem. Sant, de irriterande annonser och popup-fönster kanske inte ser mycket hotfull, men de platser de kan omdirigera dig till kan vara smittade. Du kan vara ett klick ifrån en möjlig trojansk häst infektion!

Det finns inget sätt att veta om dessa annonser leder till. Eftersom de skapas av skadlig programvara, är det bara logiskt att anta att de är smittade av någon typ av malware samt. Vad mer, kanske du tror du klickar på ett specialerbjudande, men i verkligheten du omedvetet öppnar en bakdörr för hackare som kan stjäla din personliga information med lätthet.

Om du inte vill att privata data som lösenord, IP-adresser, inloggningsuppgifter, bankkonton, kreditkortsnummer, etc. för att falla i händerna på cyberkriminella, bör du agera snabbt och ta bort denna skadlig pest från datorn. Nedan hittar du detaljerade instruktioner som kan hjälpa dig med denna uppgift.

Allowcontent.site virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Allowcontent.site Virus från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Allowcontent.site Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *