Ta bort Amazing Tab Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Amazing Tab Virus. Denna Amazing Tab Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Amazing Tab omdirigera är ett tecken på att datorn har infiltrerats av en webbläsare kapare. Till följd av sådan malware infektion, kan offer också märka att deras hemsida, samt ny tab sida och Sök leverantör har ändrats till anpassade sådana utan deras godkännande. Denna särskilda webbläsare kapare har förmågan att ändra webbläsarens inställningar så att användaren kan få ständigt omdirigeras till webbplatsen feed.amazingtab.com.

Ett annat vanligt symptom av denna malware infektion är plötslig beskjutningen med pop-ups, annonser, kuponger, erbjudanden, falska uppdateringar och varningsmeddelanden. Användare skulle finna sig mycket fascinerad av sådant innehåll och anledningen till det är kaparens förmåga att stjäla den webbhistorik och vanor av offer, vilket gör att den generationen av riktade annonser som användaren är mest sannolikt att få luras att klicka på.

Du har säkert fått e-postmeddelanden från okända avsändare. Numera är spam-mail en gemensam sak att ta emot i Inkorgen. Vad du bör vara medveten om, är att de ofta är infekterade med skadlig programvara som kan skada datorn och även stjäla din personliga information såsom men inte begränsat till lösenord, kreditkortsnummer, IP-adresser, webbläsare historia, inloggningsuppgifter, etc.

Andra metoder för distribution är falska uppdateringar, infekterade länkar, tvivelaktiga annonser och popup-fönster, samt gratis programvara buntar. Vad användare kan göra, för att förhindra en potentiell virusinfektion, är att se till att de utföra en anpassad typ av installation när du hämtar programvara från internet, och även avmarkera någon extra programvara som ingår i de tidigare nämnda buntarna, att de aldrig ens tänkt att hämta i första hand.

Grejen med webbläsarkapare är att så länge offren styra klart på den genererade annonsinnehåll, finns det ingen allvarlig fara till deras datasystem. Dock finns det alltid en risk för misclicking. Användare är ett klick bort av omdirigeras till en misstänkt webbplats för tredje part som kan leda till en annan virusinfektion – en som kan ha förmåga att allvarligt skada datorsystemet som trojansk häst virus.

Webbläsare kapares främsta mål är att vinst med varje klick som offret gör på genererade annonser, men det kan finnas andra konsekvenser som privata datastöld. Så om du vill se till att din personliga information är säker, bör du fortsätta med avlägsnande av Amazing Tab kaparen så fort du märker att datorn medför att infektion. Fortsätt läsa denna artikel för att ta reda på hur du kan bli av detta skadliga program för gott!

Amazing Tab virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Amazing Tab Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *