Ta bort Api2.poperblocker.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Du ständigt få omdirigeras till webbplatsen Api2.poperblocker.com? Orsaken bakom de irriterande ommöbleringar är en otäck adware som lurar på enheten. Sådan skadlig programvara är känt för att ta över alla befintliga webbläsare på offrets dator. Inga webbprogram är immun mot dess effekt – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer. Du kan vara säker på att parasiten har smittat dem alla.

När du öppnar din webbläsare, kommer du att bli attackerad av många påträngande annonser i form av pop-ups, banderoller, blinkande aviseringar och även i-text kampanjer. Vad är intressant med sådana sponsrade innehåll är att annonserna kommer att riktas specifikt för att vara lika lockande för dig som möjligt. Det beror på att adware är stånd att övervaka din online aktivitet och använda webbdata som att surfa historia och i sökresultaten till sin fördel.

De vanligaste ställena att adware bor är spam-mail, torrent-filer, skumma länkar och annonser, freeware och falska uppdateringsbegäranden. När du får spam e-postmeddelanden, är det bäst att ta bort dem. Speciellt om de innehåller bilagor eller körbara filer. Du kan också få spam-mail som påstår sig vara skickas från officiella företag såsom men inte begränsat till Amazon, eBay, PayPal, etc.

i sådana fall måste du jämföra den givna email med en från deras respektive officiella webbplatser. Om det finns ingen match, måste du omedelbart ta bort e-postmeddelandet. Öppna det inte. Sådana meddelanden är utformade för att lura användaren att öppna dem, och det är hur de omedvetet infektera sin enhet med en otäck parasit.

Adware är ett allvarligt brott i din online-säkerhet och integritet. Det är mycket viktigt att notera, att denna skadliga skadegörare inte bryr sig om det visar annonser som kan leda till misstänkta eller även farlig sidor. Dess enda syfte är att skapa pay-per-klick intäkter för dess skapare, liksom för de sidor som det kommer att främja. Som sagt, kanske du tror du är att klicka på en tillförlitlig annons, men i verkligheten, kan du få omdirigeras till en infekterad sida som syftar till att infektera din dator. Ignorera annonser kommer inte att lösa problemet.

Parasiten blir bara mer och mer aggressiv, gör ännu mer skador. Tiden går och du förblir inaktiv, kommer att webbläsaren drabbas. Här upplever du släpar, långsam internet, samt frekventa krascher. Vid något tillfälle, kommer att din webbläsare sluta arbeta helt. Under tiden kommer hackare försöka utnyttja denna möjlighet för att stjäla din personliga och finansiella information. Om du inte vill att det ska hända dig, måste du agera snabbt och bli av med denna olägenhet så snart som möjligt.

Api2.poperblocker.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Api2.poperblocker.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *