Ta bort APUSX.COM (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort APUSX.COM. Detta APUSX.COM avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

APUSX.COM klassificeras som en webbläsare kapare parasit. Har du behandlat en av dessa innan? Om du har, då du vet exakt hur irriterande och påträngande kapare är. Om du inte, är du i för en överraskning. Hijackers är extremt irriterande faktiskt. De lägga sig mycket och göra en stor oreda i ditt system. APUSX.COM är inte ett undantag. Det är oönskade. Det kommer att vända din webbupplevelse till en mardröm till punkten när du undvika att använda din egen maskin. Det är om du låter det, naturligtvis.

Denna skadegörare är helt avtagbar. Det anses också relativt lätt att hantera. Men om du inte agerar snabbt, kommer att din situation hålla på försämring. Ju mer tid som skadedjur spenderar ombord, mer problem är du tvungen att säkra. Dessa problem kan börja så små och obetydliga, men om du inte vidta några åtgärder, de kommer att växa i både antal och svårighetsgrad allteftersom tiden går. Poängen är, du inte har tid att slösa. Så snart du inser att du är infekterad med kaparen, börja leta efter sitt gömställe och ta bort den vid upptäckt. Göra det nu! Förseningar leda till ingenting men beklagar.

När kaparen går in, går det omedelbart efter din webbläsare. Dem alla. Det sprutar Microsoft Edge, Mozilla, Firefox, Opera, Chrome, etc. Oavsett vilken av dessa webbläsare är din favorit, den fortfarande är infekterad. För att vara tydligare, injiceras det med annonser. Har du märkt ”annonser från APUSX.COM” texten i övre vänstra hörnet av din skärm? Om ja, det är. Varje annons som du ser på skärmen drivs av kapare. Detta innebär att ingen av annonserna är tillförlitlig. Tvärtom. De flesta av dem är inte. Även om det finns vissa kassaskåp reklamfilmer som visas, kan du berätta för dem bortsett från de skada annonserna. Om du råkar Klicka på fel annonsen, men begrava du dig i djupare problem.

Ibland ett enda klick är allt som behövs för dig att ladda ner mer skadlig kod på datorn redan smittade. Och reklamen är så många och så påträngande, att undvika dem är omöjligt. Förr eller senare kommer du klickar. Hela skärmen är täckt med annonser i alla former och former. Även de sidor som brukade vara reklamfritt är inte tung på annonser. Reklamfilm inför dyka upp just under markören av musen ibland. Och de blir mer och mer för varje dag som går. Undvika dem helt är lika inte surfa på nätet alls. Det enda sättet att bli av med dem samt per malware risken de utsätta dig för är att bli av med kaparen alldeles. För att göra det manuellt, kan du använda vår avlägsnande guide i slutet av denna artikel. Eller en bra antimalware-program kan du få jobbet gjort för dig. Oavsett vilket alternativ du väljer, gör det snabbt. Tiden är inte din vän.

Hur du bli smittad med den APUSX.COM kaparen? Vanligtvis, lifta kaparna med andra program. Metoden kallas kombinationserbjudanden. Om du inte betalar uppmärksamhet när du installerar en app, speciellt om du har hämtat det från en misstänkt källa, kan du få en kapare (eller annan skadlig kod) som en bonus. För att undvika sådant resultat, alltid välja de anpassade inställningarna i guiden. De tillåter dig att kontrollera hela bunten program av program och avmarkera alla bifogade extras. Med Standard inställningar, få dessa extras installeras automatiskt. Inte vara så slarvig att låta det hända. Ta tid på dig. Lite extra uppmärksamhet kan spara dig massor av framtida problem.

APUSX.COM borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort APUSX.COM från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort APUSX.COM från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *