Ta bort ”Awesome gåva av dagen” (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att ta bort ”dagens Awesome gåva”. Denna ”Awesome gåva av dagens” borttagande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du ser de “Awesome Gift Of The Day” annonserna varje gång du så mycket som touch en av din webbläsare, vi har dåliga nyheter för dig. Du har en adware parasit i ditt system och så länge det förblir, din webbupplevelse kommer att fortsätta att vara en enda röra. Du ser annonser på varje sida du besöker (eller ska vi säga försöker besöka). Det finns ingen att bli av med dessa reklamfilmer. De finns överallt.

Adware lägger en pesky plugin som är kompatibel med alla din webbläsare, så oavsett vilket som du föredrar att använda, den fortfarande är infekterad. Hela skärmen är ständigt täckt med annonser i alla former och färger. Du se banderoller, kuponger, erbjudanden, bästa priser, texter, video annonser, pop-ups annonser, prisjämförelse etc och etc. Surfa på webben i fred blir en omöjlig uppgift. Du kan inte hitta något du söker online så du ständigt omdirigeras till skumma tredje parts sidor. Ytterligare flikar öppna hela tiden. Du är tvungen att besöka platser som hindrar dig från att lämna. Det är en mardröm och du kommer att hata upplevelsen. Vad är värre, oavsett vad du gör, kommer inte att adware lämna dig ensam. Såvida inte du ta bort det manuellt, göra som vi föreslår att du ASAP. Hitta där odrägliga infektionen lurar och radera den. Ju tidigare, desto bättre.

Adware översvämningar dig med reklam för en anledning. Det är träemballage för att generera pay-per-klick intäkter för dess ägare. I grund och botten med var och en av dina klick på en annons fyller du skurkar fickor. Du blir deras sponsor. Det är därför du ser så många annonser hela tiden. Fler annonser du ser, desto större chans att klicka blir. Men är siffror och uthållighet inte de enda saker som adware förlitar sig på. Den behöver din klick och den gör allt den kan för att få dem. Skadedjur spionerar på dina surfvanor och lär sig vad du tycker. Exempelvis om du söker ofta för hundmat online, kommer att det visa att du förebygger om liknande produkter.

Adware vet allt om dig och det använder denna intel för att visa reklam som kommer att väcka ditt intresse. Hitåt det åtminstone vet att du kommer att frestas att klicka. Inte falla i den fällan. Adware inte bryr sig om din online shopping. Det behöver bara dina klick. Ge dem inte. Undvika allt genereras av infektionen till varje pris. Undvikande är naturligtvis ett tillfälligt beslut. Du kan inte göra det för evigt men åtminstone vara extra noga med att inte klicka på tills du tar bort inkräktaren för gott. När du gör, kommer allt komma tillbaka till det normala. Det blir ingen mer vilseledande annonser, ingen omdirigeringar till skumma webbplatser, ingen underpresterande maskin. Agera nu mot viruset och få din maskin tillbaka till det normala.

Hur lyckades adware in datorn utan att du inse? Det lurade er naturligtvis. Det gick omkring dig men bara eftersom du var oförsiktig nog att låta den. Vanligaste tjock adware skadedjur användning kallas freeware kombinationserbjudanden. Var mycket försiktig när du installerar gratis program från webben. Var uppmärksam och Läs villkoren innan du accepterar dem. Också, välja anpassade inställningarna i guiden istället för de grundläggande som. De tillåter dig att se en lista över alla extra appar som står installeras tillsammans med det ursprungliga programmet. Det är även tillåtet att avmarkera dem. Göra det. Ta bort alla ”bonusar” som de vanligtvis skadliga och oönskade. Hackare be för din försumlighet. De förväntar sig inte du ta tid att kolla hela bunten. Bevisa dem fel. Skydda din maskin. Det enda sättet att göra det är att göra din due diligence.

”Awesome gåva dagens” borttagande

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort ”Awesome gåva Of The Day” från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *