Ta bort Bad Rabbit Ransomware | Uppdaterad

Ransomware
Remove Bad Rabbit Ransomware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Bad Rabbit Ransomware. Detta Bad Rabbit Ransomware avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

Bad Rabbit ransomware har stod ut från annan senaste win-skåp med dess angrepp i stor skala. Viruset kom till platsen den 24 oktober, men forskare från Kaspersky Labs rapporterade att dess release hade varit i planerna sedan på minst juli. Första inriktning datorer i Ukraina och Ryssland, Bad Rabbit ransomware bröt in i systemen av Kiev metro, Odessa flygplatsen och olika ryska medier. Sedan dess har det spridit sig till Bulgarien, Turkiet, Japan och Polen, och dess utrensning fortsätter. Utvecklarna av win-skåpet har titeln några av processerna med kvick namn refererar till Game of Thrones serien. Gamla skolan skurkar likhet dagens cyberbrottslingar tycker de är roligt.

När det gäller tekniska egenskaper, Bad Rabbit ransomware följer en viss infektion mönster. Skändlig programmet distribueras via falska Adobe Flash Player uppdateringar. Detta är ett smart system, som här särskilt program levererar uppdateringar på en frekvent basis. Nu, en massa människor har vant sig emot uppdateringar ofta och acceptera dem utan att ge alltför mycket eftertanke. Vad mer, medla hackare dem genom legitima webbplatser. Detta är inte lätt, som domänägare prioritera på säkerhet. Så att deras hemsida att bli penetrerad skulle lämna ett dåligt märke på deras rykte. Detta går för att visa att människorna bakom Bad Rabbit ransomware besitter bred kunniga inom området. När du får en uppdatering, gör en checkup för att bekräfta dess tillförlitlighet. Öppna Aktivitetshanteraren för att se om programmet i fråga har ett uppdatering alert processen körs.

Nyttolasten för Bad Rabbit ransomware lagras i en fil som heter install_flash_player.exe. För att vinna-skåpet ska aktiveras, har användaren att köra installationsguiden. Om du är luras till gör så, får de illvilliga programmet klartecken att börja fungera. Bad Rabbit ransomware utför kryptering med en kombination av två chiffer, AES-256-CBC och RSA-2048. Alla låsta objekt har filtillägget .encrypted bifogas dess namn. Efter win-skåpet är klar kryptera filer, droppar det ett hotbrev med titeln Readme.txt på skrivbordet. Den sista operationen på dagordningen Bad Rabbit ransomware är att ersätta MBR Master Boot Record () varefter det startar om datorn. När datorn startas om, hittar du filerna otillgängliga och ett meddelande väntar för dig att berätta vad som hänt.

Remove Bad Rabbit Ransomware
The Bad Rabbit Ransomware

Hotbrev förklarar situationen, berättar offret att hans filer har krypterats och att han inte kan återställa dem på sin egen. Det säkerställer också honom att det är möjligt att återställa dem på ett säkert sätt. Med andra ord, råda cyberkriminella folk att samarbeta. I filen Readme.txt hittar du en personlig installationsnyckel och en länk till en Tor-webbplats. För att komma åt det, kommer att du behöva ladda ner Tor webbläsaren. Webbplatsen innehåller information om betalningen. Den listar lösen som 0,05 Bitcoins. Detta konverterar till cirka $300 USD. Men om du inte betalar i tid, går priset upp. Tidsramen för att slutföra betalningen och beloppet av ökningen har ännu inte rapporteras.

I Tor webbplats finns det ett fält där du måste ange din personliga nyckel eller din tilldelade Bitcoin-adress för att gå vidare. Domänen döljer de geografiska koordinaterna för cyberkriminella. De Bitcoin kryptovaluta bidrar till att göra pengar överföra säker. Plattformarna för handel denna digital valuta tillåter inte spårning, även av personer som äger dem. När du betalar lösen, bör du få ett lösenord för att låsa upp dina filer. Observera att det finns inga garantier när det gäller cyberbrottslingar. De kunde samla in lösen pengar och upphöra med all kontakt med dig. Det är bäst att hålla din vakt, så att du skulle undvika att bli smittade i det första fallet. Bara i fall, bör du spara en säkerhetskopia av dina filer. Detta gör att du kan återställa alla skadade filer.

Bad Rabbit Ransomware borttagning

Metod 1: återställa dina krypterade filer med ShadowExplorer
Vanligtvis, Bad Rabbit Ransomware tar bort alla skuggkopior, lagras i din dator. Ransomware är lyckligtvis inte alltid kan ta bort skuggkopiorna. Så ditt första försök bör återställer originalfilerna från skuggkopior.

 1. Hämta ShadowExplorer från denna länk: http://www.shadowexplorer.com/downloads.html.
 2. Installera ShadowExplorer
 3. Öppna ShadowExplorer och välj C: enhet i den vänstra panelenshadowexplorer
 4. Välja på minst en månad sedan datumet från datumfältet
 5. Navigera till mappen med krypterade filer
 6. Högerklicka på den krypterade filen
 7. Välj ”Exportera” och välja en destination för den ursprungliga filen

Metod 2: återställa krypterade filer med hjälp av Systemåterställning

 1. Gå till Start –> alla program –> tillbehör –> Systemverktyg –> Systemåterställning
 2. Klicka på ”Nästasystem restore
 3. Välj en återställningspunkt, minst en månad sedan
 4. Klicka på ”Nästa
 5. Välj Disk C: (bör vara markerad som standard)
 6. Klicka på ”Nästa”. Vänta några minuter och återställningen ska göras.

Metod 3: Återställ dina filer med File Recovery Software
Om ingen av ovanstående metod fungerar, bör du försöka återställa krypterade filer med hjälp av File Recovery Software. Sedan Bad Rabbit Ransomware första gör en kopia av originalfilen, sedan krypterar det och tar bort originalet, kan du framgångsrikt återställa ursprungligt, med hjälp av en fil återvinning programvara. Här är några gratis File Recovery Software program:

 1. Recuva
 2. Puran filåterställning
 3. Disk Drill
 4. Glary Undelete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *