Ta bort Basepush.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Har du märkt några konstiga förändringar i webbläsaren nyligen? Webbplatsen Basepush.com hålla visas som din hemsida, nya fliksidor och även som en rekommenderad sökmotor? Om svaret är ja, kommer du inte att gilla anledningen till detta. Basepush.com är en webbplats som visas när du har en webbläsare kapare på din dator. Denna parasit ändrar din webbläsares inställningar, installerar tvivelaktiga tillägg och verktygsfält och översvämmar din skärm med flera irriterande annonser. Sådana kampanjer kan vara i olika former såsom popup-fönster, i-text, banners och även blinkande aviseringar. Mer annonser den producerar, desto större chans för användaren att klicka på dem.

För att höja sin chans att en vinst via pay-per-click systemet, ger kaparen specifikt riktat innehåll. Det är möjligt tack vare sin förmåga att spionera på sina offer och samla in nödvändig information som webbläsaren historia och i sökresultaten. Det är därför kampanjerna visas mycket lockande för dig. Men man vet aldrig vilka faror kan ligga bakom dem. Sådana länkar kanske inte är lika säker som de verkar vara. Du kan få omdirigeras till potentiellt farliga källor som syftar till att inleda en attack mot din dator.

Som en typisk skadlig programvara använda webbläsarkapare mass-distributionsmetoder för att nå så många användare som möjligt. Men det är upp till dig om de lyckas infiltrera din enhet. Det är rätt. Bara har du makten att ge dem tillgång till din PC. Bara inte förvänta sig kaparen till kommer knackar på din dörr, påstår sig vara en farlig parasit. Det kommer att dölja sig och använda alla typer av tricks för att du ska falla i sin fälla. Det kan gömma sig i ett spam e-post, som innehåller bilagor eller körbara filer, eller lurar i ett mjukvarupaket. I den första situationen, allt du behöver göra för att undvika ett möjligt malware infektion är att inte öppna dessa meddelanden.

Om du installerar programvaran behöver du vet att det kan finnas dolda innehåll som endast är tillgängliga för att se om du välja en avancerad typ av installation. Om du väljer en snabb installation, eftersom många användare gör, sådan ytterligare programvara inte bara kommer att förbli dolda men också kommer få installeras automatiskt, tillsammans med andra program. Andra sätt att webbläsare kapare distribution inkluderar, men begränsas inte till falska uppdateringsbegäranden, torrent-filer, tvivelaktiga länkar och annonser, etc.

så snart som webbläsare kapare invaderar, det kommer att infektera alla befintliga webbläsare på din enhet. Ingen ansökan kommer att vara säker från dess attack – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Internet Explorer, Safari, Microsoft Edge. Om dessa appar finns på datorn, kan du vara säker på att parasiten har fått dem. När du öppnar din webbläsare, kommer du få kraftigt attackerad med otäcka annonser. Allt eftersom tiden går, kommer att deras belopp växa. Och med det, skadorna på webbläsaren får mer och mer allvarliga, tills det slutar fungera helt och hållet.

De första symtomen kommer vara släpar, långsam internet, så småningom leder till konstant kraschar och fel. Men det är inte allt. Om du väljer att ignorera detta hot, kan din personliga information få äventyras. Känsliga data som inloggnings-ID, IP-adresser, lösenord, kreditkortsnummer, etc. kan lätt hamna i händerna på skurkar, som syftar till att sälja denna information till andra tredje parter. Det enda sättet du kan spara din webbläsare från skada och skydda din integritet är att ta bort detta irriterande webbläsare kapare så snart du upptäcker den. Slösa ingen tid! Längre du förseningen, sämre får din situation.

Basepush.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Basepush.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *