Ta bort Brow Setup Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Brow Setup Virus. Denna Brow Setup Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Brow Setup programmet tillhör familjen adware. Det är en inkräktare som genererar oönskade annonsinnehåll. När din dator blir infekterad med denna typ av skadlig kod, kommer du att börja märka vissa förändringar när du öppnar webbläsaren.

Varje sida du besöker kommer att översvämmas av annonser, pop-ups, exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden och kuponger, blinkande meddelanden, falsk uppdatering begär, hyperlänkar på random webbsida text, etc. Sådan skadlig programvara kan övervaka din webbaktivitet för att ge den typ av annons som du är mest benägna att klicka på. Vad är adware’s mål? Att skapa intäkter via den pay-per-klick eller pay-per-View-metoden.

Adware inte kan infiltrera datorn på egen hand. Detta innebär att du beviljas det tillgång, om du gjorde det omedvetet eller inte. De vanligaste sätten för adware distribution är spam e-postmeddelanden och bilagor, falska uppdateringsbegäranden, torrent-filer, tvivelaktiga länkar och pop-ups, samt gratis programvara buntar.

Ofta utvecklare paketera program och applikationer och bunta ihop dem med skadlig programvara. Grejen med sådana gratis buntar är, att deras fullständiga innehåll inte ordentligt avslöjas vilket leder till användare lämnade undrar hur vissa program och program någonsin fick installerat på sin dator. Sådant kan lätt undvikas om användare välja en anpassad eller avancerad typ av installation, så att ha full kontroll över innehållet i mjukvarupaket.

Om användarna upptäcker en misstänkt letar program eller program som de aldrig avsett att hämta i första hand, kan de enkelt bara avmarkera det genom att se till det finns inga markerade rutor bredvid den.

Användare måste vara medvetna om denna adware inte är ofarliga. För varje dag som du låta malware strövar gratis på din dator, du kommer bara att få mer och mer drunknar med påträngande annonser som är mycket svåra att bli av med. Snart resulterar detta i din webbläsare för att starta kraschar, eftersom det inte längre kommer att kunna hålla jämna steg med antalet annonser som ständigt visas.

Vem vill ha sådana webbupplevelse? Du kommer inte kunna göra något arbete alls med sådan infekterade webbläsaren. Det enda sättet för att stoppa är genom att ta bort skadliga skadedjur från datorn, innan du riskerar att bli utsatt för andra faror som de som kan komma från att klicka på en annons som infekterade.

Alla de annonser som genereras från Brow Setup adware kan möjligen omdirigera dig till misstänkta och även farliga webbplatser från tredje part som kan öppna dörrar till andra hackare. Genom att klicka på skumma annonser eller popup-fönster riskerar du att få din dator infekterad med andra virus som webbläsarkapare, trojaner, spionprogram, maskar eller ens ransomware! Inte bara vänta tills värst hända. Det är inte värt risken! Följ våra detaljerade instruktioner nedan och bli av med denna adware olägenhet innan det är för sent.

Brow Setup virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Brow Setup Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *