Ta bort Browser-tools.systems Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Browser-tools.systems. Detta Browser-tools.systems avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Är du upplever plötsliga förändringar i din webbläsare? Kanske din hemsida har ersatts av en obekant webbplats? Är din favorit sökmotor också ändrats? Vi hatar att säga detta, men det ser ut som du har attackerats av en webbläsare kapare. Det är en skadlig parasit som syftar till att förvandla din webbläsare till en ad-förevisande verktyg. Det förändrar även någon inställning som den anser nödvändiga, för att bära ut dess skadliga syften. Du kan även meddelande tillägg, tillägg eller verktygsfält som har installerats utan din vetskap eller tillåtelse.

Vad är mest irriterande om denna typ av cyber ‘virus’ är, att det kommer att översvämma din skärm med en armé av annonser-popup-fönster, i-text, banners, även i form av blinkande meddelanden. Och på grund av kaparens förmåga att få tag på din webbhistorik och sökningar, det kommer se till att det skapar den typ av innehåll som du är mest benägna att klicka på. Syftet med sådana åtgärder är att generera pay-per-klick intäkter.

De vanligaste webbläsare kapare distribution är genom programvara kombinationserbjudanden, falska uppdateringsbegäranden, spam e-postmeddelanden och falska länkar eller annonser. Vi råder dig att undvika problem med e-post som du fått från okända avsändare. Dessutom måste du lära dig att berätta apart mejl från äkta och falska företag. Ofta får användarna e-post från företag som påstår sig vara eBay, PayPal eller en berömda bank, för att göra dig öppna deras brev. Det är också mycket vanliga för dem att innehålla olika bilagor eller körbara filer.

Vi rekommenderar starkt att du inte öppnar dem. Chanserna är, de är infekterade filer som försöker lansera en virusattack på datorn. För att förhindra en framtida malware infektion, rekommenderar vi också väljer en Custom/ avancerad typ av installation, för att kunna avmarkera någon extra programvara som du aldrig ens tänkt att hämta i första hand. Om du vill uppdatera programvara på din dator, är det bäst att förlita sig på licensierade och officiella källor endast, i stället för en slumpmässig misstänkta letar pop-up.

Webbläsarkapare anses inte vara riktiga virus. Det beror på att de infektera din webbläsare endast, inte hela systemet. Dock gör inte som dem ofarliga. I själva verket finns det många faror som lurar bakom de annonser som genereras av kapare. Mer ofta än inte, kan sådana tvivelaktiga annonser leda till farliga webbplatser från tredje part som försöker skada din dator. Genom att klicka på sådana infekterade länkar, kan du tillåta hackare att lansera en virusattack på datorn, eller ännu värre – tillåta dem att stjäla värdefull information från din dator!

Viktiga data som lösenord, IP-adresser, kreditkortsnummer, bankkonto autentiseringsuppgifter, inloggnings-ID, etc, kan lätt hamna i handen av cyberkriminella som kan dela den med andra utomstående för vinst. Om du vill återta kontrollen över din webbläsare och gå tillbaka till en fredlig, säker och ad-fri beter erfarenhet, föreslår vi att du följer våra instruktioner nedan för att ta reda på hur du framgångsrikt kan ta bort denna skadliga parasiten från datorn.

Browser-tools.systems borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Browser-tools.systems från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *