Ta bort Bzza Setup Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Bzza Setup Virus. Denna Bzza Setup Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Bzza Setup är en skadlig parasit som tillhör kategorin adware. Vad den gör är att den övervakar din Internetaktivitet för att tillhandahålla relevant annonsinnehåll som du är mest benägna att klicka på. När det infiltrerar datorn, den angriper alla dina webbläsare och installerar skadliga tillägg, tillägg och verktygsfält till dem. Målet är att förvandla dem till annonsen-förevisande verktyg som genererar pengar för hackare och ägare av de infekterade webbplatserna de nämnda annonserna omdirigera till.

Adware kan förvandla dig till ett lätt mål för andra hot som identitet och datastöld, samt virusinfektioner som inkluderar men är inte begränsade till trojanska hästar, ransomware, maskar, webbläsarkapare, spionprogram, etc. Adware kan lätt förstöra din webbupplevelse genom att bombardera dig med alla slags annonsinnehåll som exklusiv erbjuder och erbjudanden, speciella kuponger, falska uppdateringsbegäranden, blinkande meddelanden och andra typer av annonser och popup-fönster.

Adware inte kan hacka sig på datorn. Det enda sättet att penetrera ditt system är att bevilja det tillgång till dig själv. Chansen finns, du gjorde detta omedvetet. Ofta sker det genom att installera medföljande programvara från internet. Skadliga program som adware kan enkelt gömmas bland andra applikationer och program i sådana buntar. Hur är det möjligt för sådan sak att hända, du frågar?

Tja, är de flesta användare alltför snabba att klicka på ‘Nästa’-knappen när du installerar programvaran och aldrig bry läsa villkoren. Vad mer, de välja brukar en snabb installation och detta sätt har inget sätt att veta vad exakt bunten faktiskt innehåller. Om du vill ha full kontroll över vilken programvara kan installeras på din dator, rekommenderar vi följande genom en avancerad eller anpassad installation och bara helt enkelt avmarkera alla program som du anser vara misstänkta eller aldrig ville Hämta i första hand.

Påträngande beteende, till exempel en av adware, kan leda till en plötslig minskning av hastigheten på din Internetanslutning. Att inte nämna möjligheten att apparna att börja brakande. Detta kommer att göra med hjälp av datorn omöjligt. Och det är inte allt. Adware kan också få personlig information såsom lösenord, IP-adresser, kreditkortsnummer, bankkonto autentiseringsuppgifter, inloggnings-ID, etc. Om du inte vill detta hända dig också, måste du omedelbart ta bort detta irriterande adware från datorn så fort du märker dess närvaro. Våra detaljerade instruktioner kan hjälpa dig med denna uppgift.

Bzza Setup virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Bzza Setup Virus från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Bzza Setup Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *