Ta bort CheapNEnjoy Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort CheapNEnjoy Virus. Denna CheapNEnjoy Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

CheapNEnjoy har blivit befordrad som ett verktyg som hjälper dig att spara pengar genom att erbjuda du valt kuponger, erbjudanden och olika online fynd. Men trots framställs som användbar, är egentligen det inget annat än påträngande adware som kan orsaka du säkerhetsrelaterade frågor. För att resonera, CheapNEnjoy kategoriseras som ett potentiellt oönskade program och det inte bör hållas på din PC.

En adware ansökan skriver in ditt system utan att be om din tillåtelse, det översvämningar bildskärmen med många popup-annonser. Dessa popup-fönster är verkligen irriterande, eftersom de visar varje gång du försöker öppna webbläsaren. Det enda sättet dessa annonser avslutas är genom att ta bort CheapNEnjoy från datorn. Som programmet klassificeras som skadlig, hjälper ta bort det från systemet dig att undvika eventuella problem med din virtuella säkerhet samt.

CheapNEnjoy använder olika metoder för att infiltrera datorn. Det kan smyga förbi du samtidigt få ditt godkännande för sin installation. Oftast, lurar adware du att låta den genom att gömma sig bakom ett nytt gratisprogram som du konfigurerat på datorn. Förutom, CheapNEnjoy kan också posera som en falsk uppdatering av system eller program, eller gruppera med skadade länkar, skadade webbplatser och spam e-postbilagor. För att undvika att låta sådana program på ditt system, du bör vara mycket mer uppmärksam när du installerar ny programvara, eller öppna ej betrodda e-postbilagor du har fått.

Så snart som CheapNEnjoy kommer in i datorn, det omedelbart saktar ner dess prestanda till en krypa. Dessutom orsakar det täta systemkraschar, och, värst av allt, det kommer att hota din personliga säkerhet. Detta händer eftersom programmets huvudsakliga syfte inte är att hjälpa dig att spara pengar, men att göra pengar på dig som bekräftar att det programmet är oönskad.
CheapNEnjoy är ett reklam-stödda program vars syfte är att generera pay-per-klick intäkter för att kunna fortsätta sin verksamhet. Således varje annons som du klickar på, vinst för de okända tredje parterna gömmer sig bakom den. Det är anledningen till varför CheapNEnjoy översvämningar webbläsaren med så många popup-fönster.

CheapNEnjoy är också utvecklad för att övervaka dina webbläsaraktiviteter, registrera varje steg du tar och sedan dela insamlade data med de ovannämnda tredje partierna. Tänk på att när de har informationen, de kan använda det för skadliga syften. Därför bör du inte ta risken att hålla CheapNEnjoy på datorn och ta bort programmet så snart som möjligt.

Lyckligtvis, CheapNEnjoy avlägsnande är inte en svår process. Du kan ta bort programmet antingen manuellt eller automatiskt. Manuellt avlägsnande instruktioner finns nedan denna artikel. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot malware 24/ 7 en dag.

CheapNEnjoy virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort CheapNEnjoy Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *