Ta bort Dregol.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Dregol.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Dregol.com. Detta Dregol.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Dregol.com är en annan obetrodda sökmotor som kan ändra de större webbläsarna – Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome utan din tillåtelse. Således har programmet kategoriserats som en webbläsare kapare.

Dregol.com är mycket lik Binkiland, Vosteran, Astromenda och Taplika webbläsarkapare. Den tydligaste förändringen som gjorts av Dregol.com är modifiering av din standard hemsida och sökmotor. Faktiskt, detta är precis som kaparna fungerar – när de infiltrera datorn, de behöver inget godkännande att genomföra ändringar på det, vilket definitivt kan orsaka skada till din maskin. Vad är mer intressant, är dock det faktum att du inte kommer ihåg installera program på systemet och detta säkerligen kommer att bry dig.

I själva verket Dregol.com behöver inte något godkännande komma in datorn. Denna kapare är så skicklig att det kunde göra dig installera det själv utan jämn realiserbar den. Oftast, Dregol.com registrerar datorn tillsammans med andra freeware, eftersom det ger möjligen den enklaste startpunkten för det. Därför, varje gång när du installerar ny programvara på din virtuella maskin, bör du läsa alla villkor och villkor som fastställs i installationsguiden. Annars din kommer att uppleva säkerhetsrelaterade frågor.

I fallet Dregol.com infiltrat ditt system, kaparen kommer inte bara ersätta din startsida och Sök leverantör, men det kommer också lägga till ett tillägg till webbläsaren Mozilla Firefox. Problemet här är att denna utvidgning inte kan raderas via Kontrollpanelen. Således bör du installera en legitim antimalware tool på din virtuella maskin, som kommer att radera alla potentiellt oönskade program från datorn.

Remove Dregol.com
The Dregol.com Virus

En gång installerat på din dator, Dregol.com börjar översvämningar bildskärmen med många kommersiella annonser och länkar. Det är tyvärr inte mycket lätt att känna igen dessa länkar, så att du kan öppna dem av en slump och får överföras till vissa skadade webbplatser med skadligt innehåll. Om detta händer, är din virtuella dator mycket sannolikt att bli smittad med skadliga program. Därför rekommenderas inte att hålla Dregol.com på systemet.

Som redan nämnts ovan, du kan inte ta bort Dregol.com via Kontrollpanelen helt eftersom du kommer fortfarande att ta bort tillägget från Mozilla Firefox och själv ändra din hemsida och Sök leverantör. Således kan den manuella borttagning metoden vara svårt för dig. Dock kan du alltid använda en automatisk malware borttagningsverktyg som kan vara mycket effektivare i detta fall.

Ifall dina webbläsarsessioner har överförts till betrodda webbplatser, komprometterad filer, är det mycket troligt att reklamprogram kan lyckats tränga in i din virtuella maskin. Som ett resultat, vissa infektioner kan vara dolda i systemet och de kan låta vissa cyberbrottslingar kan få tillgång till din dator och stjäla dina känsliga data. Om detta händer är det enda sättet att radera eventuella hot från systemet helt och skydda dina personuppgifter från stjäls, använda en automatisk säkerhetsprogram. Genom att använda det, kan alla dolda infektioner lokaliseras och tas bort omedelbart.

Dregol.com kan tas bort manuellt eller automatiskt. Manuell borttagning instruktionerna ges nedan denna artikel. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda systemet mot skadlig kod på alla gånger.

Dregol.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Typ msconfigoch tryck på RETUR.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Dregol.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *