Ta bort Epic Search Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Epic Search

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Epic Search Virus. Denna Epic Search Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har din startsida och sökmotor ersatts nyligen? Har du några idéer vad som kan ha orsakat problemet ovanliga webbläsare? Har vi svaret för dig – det beror på att din webbläsare har kapats. Om du ofta får omdirigeras till webbplatsen för EpicSearch.in, är det ett dåligt tecken. EpicSearch.in redirect är en tydlig indikation på att en webbläsare kapare lurar på datorn. Detta malware är kapabel att generera flera annonser – pop-ups, i-text, banner, etc.

Vad är syftet med sådana åtgärder? Att skapa pay-per-klick intäkter. Och det är en vinnande strategi. Tack vare kaparens förmåga att få offrets personliga information, kan den anpassa annonser enligt webbhistorik och sökfrågor av användaren. Som om allt detta inte är tillräckligt, är webbläsarkapare kända för att ändra webbläsarens inställningar och även installera tvivelaktiga tillägg, tillägg och verktygsfält som kan hjälpa i dess skadliga aktiviteter.

Vanligaste kapare distribution med spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, falska uppdateringsbegäranden, gratis programvara buntar, korrupta länkar och annonser, etc. Om du snubblar på en popup-fönster som uppmanar dig att följa en länk för att uppdatera ett program på datorn, avråder vi starkt från att klicka på den. Mer ofta än inte, omdirigera sådana länkar till tvivelaktiga sidor som försöker skada din dator.

Remove Epic Search
The Epic Search Virus

Vi föreslår att förlita sig på licensierade och officiella källor för programuppdateringarna. Vad är mer, om du ser en misstänksam annons som ser för bra för att vara sant, är det förmodligen. Ju mer tilltalande och omöjligt annonsen ser, desto mer möjligt det är att det är fejk. Om du vill vara säker från en potentiella virusinfektion, råder vi dig att styra framgår av spam-mail, särskilt om de innehåller bilagor eller körbara filer. En annan sak du kan göra, för att skyddas från möjligt cyber infektion, är att välja en advanced/ anpassad installation när du vill installera programvara som du har hämtat från internet.

Webbläsarkapare anses inte vara riktiga virus eftersom de inte infektera din computern system. Bara din webbläsare. Men det betyder inte att du bör underskatta kraften i denna skadlig programvara. Det är kapabel att göra en hel del skada, om de lämnas obevakad. Om du inte fortsätter med dess borttagning så fort du märker sin närvaro på datorn, det kan stjäla viktiga data såsom bankkonto inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer, lösenord, IP-adresser, etc.

ju mer tid du låter det strövar fritt, sämre de konsekvenser får. Vid något tillfälle, kommer att webbläsaren misslyckas att ladda alla annonser genereras av kapare. Det kommer att börja att krascha på först, och med tiden, det slutar fungera helt. Offren för denna skadliga parasiten kan också uppleva långsam Internetanslutning. Om du vill lära dig hur du tar bort denna påträngande kapare, läsa nästa stycke.

Epic Search virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Epic Search Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *