Ta bort Extended Update Virus | Uppdaterad

PUP
Remove Extended Update

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Extended Update. Detta Extended Update avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

Extended Update har kategoriserats som en potentiellt oönskade program som ingen behöver på her/ hans dator. Huvudskälet för att klassificeras som PUP är Extended Update förmåga att ange system utan att be om tillåtelse. Dessutom är det faktum att det finns ingen garanti att de tjänster som tillhandahålls av programmet är betrodda, riktiga bevis att FlashBeat bör tas bort från datorn så snart som möjligt. Annars PUP kunde användas för malware distribution och din personliga säkerhet skulle vara allvarligt hotade.

Den fil som representerar Extended Update är updatetask.exe. Eftersom det finns inget misstänkt namnet på denna fil, är datoranvändare osannolikt att identifiera det som ett hot eller en opålitlig komponent. Egentligen skulle användare märka updatetask.exe endast om de ligger mappen lagras. Dock Extended Update kunde kopplas till ett antal olika applikationer, alltså det är inte möjligt att veta vilken mapp hittar du updatetask.exe i. Fortfarande, om du hittar filen, måste du ta bort det från systemet så snart som möjligt.

PUP är utvecklat av Hoolapp och den är installerad på datorn som en schemalagd aktivitet som kan kringgå Windows User Account Control. Om du lämnar Extended Update på datorn, kan PUP användas för att uppgradera olika programvara och tjänster.

Remove Extended Update
The Extended Update Virus

En annan sak som du bör veta om Extended Update är att programmet kan ansluta till Internet utan din tillåtelse och lägga till ett undantag i Windows-brandväggen, som inte kan tas bort automatiskt. Med hjälp av kan gratis tillgång till Internet och dess förmåga att installera uppdateringar utan din vetskap, Extended Update användas för att uppdatera otillförlitliga program. I det här fallet kunde PUP enkelt låta andra malware i din virtuella maskin. Således rekommenderas avlägsnande av denna adware ansökan.

Tänk på att Extended Update avlägsnande är mer komplicerad, på grund av att de flesta datoranvändare inte vet att denna ansökan ens existerar på sina system. Extended Update är extremt hemliga, manuellt avlägsnande av detta program är inte det bästa alternativet för vardagliga compuer användare.

I varje fall om PUP, webbläsarkapare eller någon annan dator infektioner har installerats på datorn, bör du veta att oroande, tyst köra uppdateringsfiler kan vara aktiv samt. Tänk på att det kan vara svårt att hitta den exakta platsen för updatetask.exe, eftersom filen kan Slumpa namn.

Men ifall du får filen på den virtuella datorn, kan du försöka ta bort det med hjälp av anvisningarna nedan. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att hitta och radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda systemet mot skadlig kod på alla gånger.

Extended Update avinstallera

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Extended Update från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *