Ta bort Fastsearch.mobi Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Är din webbläsare agerar konstigt nyligen? Tja, är Fastsearch.mobi webbplatsen håller visas på skärmen, du har rätt att oroa dig. Det verkar att din webbläsare har infiltrerats av en otäck kapare. Så snart denna parasit etablerar sig på din webbplattform, flyttas det att göra de nödvändiga inställningar förändringar, som behövs för att fullgöra sitt uppdrag. Det kan installera oavsett tvivelaktiga appar eller verktygsfält som den finner lämpligt, och kommer att göra det utan din vetskap och tillåtelse. Vad mer, stängs kaparen din webbläsare i en ad-förevisande verktyg.

Strax efter infiltration, Fastsearch.mobi kommer att börja generera flera annonser i olika former – popup-fönster, i-text, banners och blinkande varningsmeddelanden. Sådant främjas innehåll kommer att riktas specifikt för att visas mer attraktivt för användaren. Hur? Det är allt tack vare kaparens förmåga att övervaka dess offrets online-aktivitet och samla in webbdata som att surfa historia och i sökresultaten. Huvudsyftet bakom detta är att skapa pay-per-klick intäkter.

Det vanligaste sättet för webbläsare kapare distribution inkluderar fri programvara buntar, falska uppdateringar, infekterade annonser och länkar, torrent-filer, spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, etc. Det är mycket viktigt att nämna att en webbläsare kapare inte invadera utan din tillåtelse. Vilket innebär, att någonstans, på något sätt, du gav den tillgång till din dator.

Ofta, vad händer när du är förhastat och välja en snabb installation. Stort misstag. Detta sätt, om det finns någon malware dolda som ytterligare programvara, du kommer inte bara vara ovetande om dess existens men också automatiskt ger den åtkomst, tillsammans med programmet du ville installera i första hand. I stället bör du välja anpassad eller Avancerat läge i guiden. Genom att göra så, du kan enkelt Visa alla valfria installationer och avmarkera dem, så de inte invadera din PC.

Webbläsarkapare är inte ofarliga. Lyssna till vår varning och agera mot det, eller du kommer att möta en hel del problem. Ju mer tid som parasiten tillåts bo, kommer att mer det främjade innehållet öka i antal. Detta kommer oundvikligen påverka din webbläsare, som kommer snart att börja uppleva svårigheter visar alla annonser kastat sin väg. Det dröjer inte länge tills det börjar kraschar och släpar efter, och, vid något tillfälle, även sluta arbeta helt. Att ha en webbläsare kapare kompromisser din online-säkerhet och integritet. För att hålla din personliga och finansiella information bort från händerna av hackare, måste du ta bort denna parasit innan det är försent!

Fastsearch.mobi borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Fastsearch.mobi från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *