Ta bort First Color Virus | Uppdaterad

PUP

Om din bildskärm blir plötsligt översvämmas av toner av kommersiella popup-annonser, är det säkert att ett skadligt program redan är närvarande på systemet. Ett sådant program är First Color och på samma sätt för andra potentiellt oönskade program (PUP), det är en typisk reklam-stödda program.

First Color tillhör familjen välkända SuperWeb. Om namnet låter bekant för dig, beror det på att de är många andra skadliga program som kommer från en och samma grupp. Bland dem finns SiteSimple, Digi Docket och massor av andra program som anger ditt system utan att be om din tillåtelse. På grund av att det finns ingen direkt nedladdning källa för First Color, är det säkert att programmet har infiltrerat datorn på något annat sätt.

Vad du behöver komma ihåg är att du aldrig bör lita på First Color och ta bort det från datorn så snart som möjligt. I andra fall kan PUP orsaka du olika säkerhetsproblem, täta systemkraschar och betydligt långsam prestanda för din dator. I tillägg, First Color kan låta andra farliga infektioner på systemet.

Likaså till andra skadliga program, First Color är så skicklig att det kan du ladda ner den utan jämn realiserbar den. Oftast, PUP in datorn tillsammans med andra freeware och håller sin närvaro i hemlighet tills flera annonser start visar på din skärm. faktiskt, detta är inte ovanligt alls eftersom freeware vanligtvis resor medföljer malware eftersom detta är den enklaste tillgången pekar du på systemet.

First Color kan också innebära som en falska system eller program uppdatering. Till exempel medan du tror att du uppdaterar din Java eller Adobe Flash Player, ger du faktiskt grönt ljus till ett farligt och skadligt verktyg som PUP. Försök komma ihåg att en liten extra uppmärksamhet kan spara dig mycket huvudvärk och bekymmer, och kanske du inte behöver ta itu med First Color och dess växande högen av dagliga mässar. Datoranvändare bör således vara mycket försiktig när du installerar ny programvara på sina maskiner och läsa alla villkor och förutsättningar som anges i Installationsguide för programmet.

Så snart som First Color infiltrat din virtuella dator, det börjar översvämningar webbläsaren med toner av kommersiella annonser. Tyvärr, bortsett från att dessa annonser är helt värdelös för dig, är de viktigaste skälet till varför din dator blir långsammare, upplever täta systemkraschar, och din personliga säkerhet hotas allvarligt. Dessutom, om du klickar på någon länk som tillhandahålls av First Color, kunde du omdirigeras till en skadlig webbplats som är mycket sannolikt att infektera din dator med skadlig kod. Av dessa skäl rekommenderas starkt att ta bort First Color från den virtuella datorn.

Bortsett från översvämningar bildskärmen med talrika kommersiella annonser, First Color kan övervaka dina virtuella aktiviteter och registrera din webbhistorik. När PUP samlar tillräckligt med data om dig, börjar den att ge dig anpassade annonser som är relaterade till din virtuella intressen och preferenser för att göra du öppna dem. Varje klick du gör ger vinst till de tredje parter som gömmer sig bakom programmet och fortsätter sin existens. Om du vill undvika detta händer och skydda din systemsäkerhet, bör du ta bort First Color från din dator omedelbart.

First Color virus avinstallera

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte ta bort First Color Virus från din dator? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *