Ta bort Fortpush.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Fortpush.com meddelanden som popup-på din webbläsare är inte trovärdig. Deras plötsliga utseende indikerar en adware närvaro på enheten. Ju förr inser du detta, desto bättre. Alla din webbläsare kommer att påverkas – Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Opera, Microsoft Edge. Inget program är immuna. När parasiten etablerar sig, det förvandlar din webbläsare till annonsen-förevisande verktyg.

Alla sorters annonser kommer att översvämma din skärm. De flesta av dem är kända för att främja exklusiva erbjudanden, specialerbjudanden, rabatter, etc. Och, du hittar att de sponsrade innehållet är mycket tilltalande för dig. Det beror på att adware skadedjur syftar till att framställa specifikt riktade annonser som du kommer att vara mer benägna att klicka på. Varje klick du gör kommer att generera vinst till skaparna av adware och de sidor som det kommer att främja. Öka sin chans att lyckas, kommer den skadliga programvaran spionera på din online-aktivitet och samla in data som webbhistorik och sökningar.

Men hur klarade denna odrägliga parasit att smyga på datorn? Du behöver veta som adware inte är kunna hacka sin väg i. Det enda sättet att få tillgång är om du installera det själv. Detta händer ofta utan att du ens inse det. Det kan vara något så enkelt som att klicka på en skuggig annons eller länk, eller välja en snabb typ av installation. Andra sätt att få din enhet infekterade med adware är via skräppost, torrent-filer och falska uppdateringar.

Om du är att vara slarvig och inte uppmärksamma vad du gör på nätet, vore det mycket lätt att falla i en fälla som fastställts av hackare. De trivs tack vare din naivitet. Lär dig att läsa finstilta och tänka två gånger innan du klickar på knappen ”Jag godkänner”. När möjligt, installera under anpassade setup-läget och se till att avmarkera någon extra programvara, eftersom det är hur skadlig kod är att kunna glida obemärkt på din maskin.

Adware är ingen ofarlig programvara. Det kan allvarligt skada din webbläsare, genom att göra det svaga, långsamma och otillförlitliga. Varje dag kommer du få vimlade med mer tvivelaktiga annonser som kan leda till farliga källor. En adware-relaterade parasit är ett totalt brott i ditt privatliv. Känslig information som lösenord, kreditkortsnummer, etc. kan lätt få erhållas av hackare, som försöker dra nytta av din dålig situation.

Låt inte brottslingarna vinna! Ta bort den skadliga programvaran och återfå kontroll över din webbläsare! Bara genom att bli av parasiten kommer du sätta stopp för icke-stop annons attacker och konstant övervakning av din online-aktivitet.

Fortpush.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Fortpush.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *