Ta bort Gatmog Search (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Gatmog Search. Detta Gatmog Search avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har din sökmotor och hemsida varit plötsligt ersätts med https://gatmog.com webbplatsen? Om ja, sedan är nyheterna inte bra. Sidans utseende är en tydlig indikation på en infektion. En webbläsare kapare infektion, att vara exakt. Kaparen och sidan går hand i hand så om du ser https://gatmog.com, finns det ingen tvekan om att parasiten är också i ditt system. Inte panik. Ja, det är sant att din PC är för närvarande värd en kapare men det är också sant att din situation kunde ha varit mycket värre.

Kapare kan inte jämföras med trojaner och ransomware bitar när det kommer till nivåer av fara. De är definitivt mindre skadliga. Men sedan igen, ”mindre skadlig” är inte samma som ”ofarliga”. Naturligtvis inte. Det finns inget sådant som en ofarlig cyberhot. Alla orsaka någon form av problem. Denna kapare ingår. Gör inte misstaget att tro att det inte kan orsaka någon skada. Det kan och det kommer om du låter den. Om du ger den tillräckligt med tid ombord det kan även orsaka irreversibla skador. Allt är upp till dig. Göra rätt val och ta bort det innan det är för sent.

Kaparen tar fullständig kontroll över alla dina webbläsare. Det gör ändringar i sina inställningar utan din tillåtelse. Detta är hur du slutade med https://gatmog.com webbplatsen som din nya hemsida och sökmotor. Du öppnade din webbläsare en dag och sidan var redan där. Och du kan inte bli av med den. Du kan inte ta bort den. Oavsett vad du gör, kan du inte få din tidigare motor tillbaka. Kaparen låter inte dig. Så, är du tvingas använda https://gatmog.com när du vill söka efter något på nätet. Detta är där det blir knepigt. Denna domän kan inte lita på att Visa säker och korrekt sökresultat. Det är associerade med en kapare trots allt. Ingenting visar du verifieras. Naturligtvis, det kan finnas några helt säkra resultat längs genererade de, men de flesta av dem är skadade.

Också, kan inte du berätta vilken som är vilken om du klickar på. Klicka, dock är för mycket av en risk. Om du råkar följa en komprometterad länk, kan du enkelt få omdirigeras till en farlig sida, full av infektioner. Ett enda fel klick eller nej Klicka på alla därifrån och du hämta mer parasiter i ditt system. Kaparen utsätter dig för konstant malware risk. Att inte nämna att det förstör din webbsurfning. Varje gång du går online, stör skadedjur. Det omdirigeringar dina sökningar, bombarderar dig med annonser, stämplar sidornas innehåll, saktar ner din webbläsare, etc. Det gör en röra. Surfa på nätet är varken roligt eller säkert längre. Gör dig själv en tjänst och ta bort inkräktaren ASAP. Använd våra avlägsnande guide nedan hjälper dig att göra det manuellt.

Hur fick kaparen utan din inse? Sanningen är att skadedjur luras du ger det behörighet att ange. Inget tillstånd, ingen entré. Naturligtvis frågade det inte rakt eftersom det lämnar för mycket utrymme för avvisande. Det använde trick. En av de vanligaste infiltration metoderna är freeware kombinationserbjudanden. Alltid vara på alerten när du hämtar gratis program från webben. Infektioner resor stuvat ibland med dem och om du inte upptäcker dem i tid kan de ange ditt system ostört. För att vara helt medveten om vad installeras, väljer inställningen anpassad och kontrollera hela paketet app av app. Om du upptäcker något som du inte vill, helt enkelt avmarkera den. Standardalternativ ger inte denna möjlighet.

Gatmog Search borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Gatmog Search från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *