Ta bort Google Prize Ad Scam (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Om Google priset popup-fönster visas på skärmen, inte vara alltför snabb att fira. Dessa annonser som hävdar du vunnit ett pris är bedrägliga. De är beroende av din naivitet att lura dig att ge dem exakt vad de vill – din privata information. För att få tag på sådana värdefulla data, den falska popup-annonsen gör du fylla i en enkät. Om du vill hämta din vinst, behöver du fylla i känslig information om dig själv. Fall inte i fällan! Det kommer inte sluta bra. Med sådana uppgifter, kan de lätt vinst, genom att dela den med andra tredje parter.

Ingen vill ha sin integritet äventyras på ett sådant sätt. Så vi rekommenderar styrning klara av sådana tvivelaktiga annonser i framtiden. Om en annons verkar för bra för att vara sant, mer ofta än inte, visar det sig vara en skadlig annons. När du låter sådan skadlig programvara lura dig, är du en helvetisk upplevelse. Du kan förlora mer än bara din personliga och finansiella information.

Utseendet på Google Prize popup-annonser är en tydlig indikation på att en otäck adware parasit lurar på datorn. Sådan skadlig programvara är mycket luriga och kan enkelt lura dig att ge det åtkomst till din cyber-maskin om du inte betalar uppmärksamhet. I de flesta fall adware gömmer sig bakom spam e-postmeddelanden och bilagor, fri programvara buntar, skumma annonser och länkar, torrent-filer och falska uppdateringsmeddelanden.

Vad vi råder dig att göra, för att upprätthålla en säker online-närvaro är att sluta vara så förhastade. Tänk två gånger innan du klickar på något eftersom du kan vara ett klick bort från att infektera din dator med skadlig programvara. Haste är din fiende. Ett annat vanligt misstag som de flesta användare gör är att välja en snabb installation och fortsätt med att klicka på knappen ‘Nästa’ tills processen är klar, samtidigt inte betala uppmärksamhet till vad de är överens om. Glöm inte – adware kan inte hacka sin väg på datorn på egen hand. Det behöver din hjälp att göra det. Vara smartare och Läs mellan raderna. Din bästa alternativet är att välja en anpassad setup-läget när du installerar programvara på datorn.

Adware är inte lika farligt som en trojansk häst. Medan detta kan vara sant, är det inte ofarligt. Gör inte misstaget att underskatta dess makt. Du får inga positiva genom att hålla denna parasit på datorn, varför vi uppmanar er att ta bort det så snart som möjligt innan det är kunna göra allvarliga skador. Om du bo inaktiv och förlänga sin vistelse på datorn, kommer du inte gillar resultatet.

Riskerar du att äventyra din integritet, och cyberbrottslingar kommer säkert att utnyttja detta tillfälle att få tag på ditt lösenord, inloggnings-ID, IP-adresser, webbhistorik, sökfrågor, samt bankkonto autentiseringsuppgifter och kreditkortsnummer. Vad mer, kan denna parasit utföra andra skadliga aktiviteter som kan vara farligt för din dator. Slösa inte tid och hörsamma vår varning! Bli av med denna olägenhet nu, eller vara ledsen senare. Om du är osäker på hur du fortsätter med borttagningen av denna adware, kan vi hjälpa dig. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna nedan.

Google Prize Ad Scam borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start-knappen, klicka sedan på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Google Prize Ad Scam från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *