Ta bort Hathick.info (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove Hathick.info

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Hathick.info. Detta Hathick.info avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Utseendet på Hathick.info pop-up är ett tecken på problem. Om du ser det, innebär det att din webbläsare har attackerats av adware. Det blinka inte länge förrän du få bombarderas av påträngande reklam i någon form – pop-ups, i-text, meddelanden, banners. Och det är bara ett smakprov på vad som kommer att ske. Ju längre denna skadliga parasit stannar på din dator, desto sämre kommer det att bli. Din online-säkerhet och integritet kommer säkert få äventyras.

Adware är kunna samla alla typer av data om dess offer – beter historia, web vanor, sökresultat, som lösenord, kreditkortsnummer, bankkonto referenser, etc. Vad mer, kommer du ständigt få omdirigeras till misstänkta webbplatser som Hathick.info. Huvudsyftet med sådana irriterande cyber pest är att ge intäkter för dess skapare och de platser som det främjar.

Skadliga program som adware inte kan infiltrera datorn utan din tillåtelse. Det är rätt, beviljas du det åtkomst till datorn. I de flesta fall sker detta utan att användaren inse det. Hur? Lätt. Denna cyber parasit använder olika sätt för att lura dig. Adware sprids vanligen genom buntar med programvara, falska uppdateringsbegäranden, spam e-postmeddelanden och bilagor, liksom infekterade länkar och annonser.

Remove Hathick.info
The Hathick.info Virus

Om du är flitig när du surfar på internet, kommer du att kunna undvika ett potentiellt hot. Men är fler och fler användare alltför snabba att klicka på misstänkta länkar, utan att tänka två gånger. Om du ser en annons som ser alltför bra för att vara sant, är det förmodligen. Du kan falla rakt in i fällan av cyberbrottslingar. Dessutom när du hämtar programvara från internet, är den smart sak att göra att välja Custom/ Avancerat läge i guiden. Detta sätt kan du se till att du inte kommer att installera dolda program eller program som är faktiskt malware i förklädnad.

Det är en tröst att veta, att adware anses inte vara en riktig virus. Men gör inga misstag. Det är inte ofarligt och kan orsaka skador. Dock kommer det endast infektera din webbläsare, inte ditt datorsystem som andra virus gör. Faran ligger bakom genererade annonser och popup-fönster av denna skadliga program. Du vet aldrig där de kan omdirigera dig till. Vad är värre, kan du vara ett klick bort från att låta andra cyberhot på din dator.

Du kanske tror att du klickar på en exklusiv försäljning annons, bara för att få omdirigeras till en infekterad källa som klarar öppna bakdörrar till andra hackare som försöker stjäla din privata information och dela den med andra utomstående för vinst.

Adware är också, känt att sakta ner din internethastighet och prestanda i webbläsaren. Ju längre låter du detta irriterande ‘virus’ till ströva omkring fri, desto värre konsekvenser kommer att få. Vid något tillfälle startar din webbläsare kraschar ofta, tills det slutar fungera helt och hållet. Det är därför du behöver ta bort detta irriterande adware från datorn så fort du märker dess närvaro!

Hathick.info borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Hathick.info från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *