Ta bort HidenGate Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort HidenGate Virus. Denna HidenGate Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

HidenGate är ett adware relaterade parasit som syftar till att förvandla din webbläsare till annonsen-förevisande verktyg. Ingen webbapp är immun mot dess skadliga effekt. Firefox, Chrome, Edge, Safari, Explorer, Opera – cyber skadedjur angriper alla webbläsare på datorn. Så snart invaderar, kommer att det börja generera flera påträngande annonser. En sådan stor mängd främjas innehåll blir din webbupplevelse i komplett helvetet.

Saken är den, för varje klick du gör på innehållet, adware kommer att få betalt. För att höja sina chanser för vinst, kommer att den skadliga programvaran stjäla dina webbdata som webbhistorik, sökfrågor och surfvanor, så det kommer att kunna bättre anpassa ad innehållet som visas på skärmen. Det är inte ovanligt för adware att även installera skumma programvara som tillägg, verktygsfält eller appar på din webbläsare, utan din vetskap och tillåtelse.

Adware döljer oftast bakom spam e-postmeddelanden och bilagor, torrent-filer, freeware, falsk uppdateringsmeddelanden, infekterade länkar och annonser, etc. är det mycket viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt vad du klickar på medan du surfar på internet. Medan du kanske tror att du kommer att klicka på annonsen är legitima, i verkligheten, som inte kan vara så. Du förstår, om en annons ser alltför bra för att vara sant, det är mest sannolikt att vara falska.

Syftet med sådant främjas innehåll är att lura dig i och omdirigera dig till en potentiellt farlig källa. Detta är det perfekta sättet för hackare att öppna bakdörrar till din dator och stjäla din personliga information. Att inte nämna hur lätt det skulle vara att lansera andra skadliga hot och infektera din dator med olika typer av skadlig kod.

HidenGate adware är inte ska underskattas. Sant, det anses inte vara en riktig ‘virus’ av många användare, eftersom det begränsar endast dess attack till webbläsare bara, men det betyder inte att det är ofarligt. Du ser, ju längre denna parasit är tillåtet att ströva omkring gratis på din webbläsare, de mer skumma annonserna det kommer att kunna producera och därmed din webbläsare kommer att oundvikliga överbelastad med främjas innehåll. Förr eller senare kommer det börja att krascha och frysa, ofta till grad att det inte kunna svara på någon av dina kommandon.

Vid något tillfälle, kommer att din webbläsare sluta arbeta helt. Allt eftersom du gjorde inget för att stoppa skadlig aktiviteten av denna otäck adware. Varnas. Slösa inte tid och bli av detta hot, innan det är försent! Att ha sådan skadlig programvara på din dator kompromisser din online-säkerhet och integritet.

HidenGate virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort HidenGate Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *