Ta bort IntraQuery.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove IntraQuery.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort IntraQuery.com. Detta IntraQuery.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Förekomsten av IntraQuery.com webbplatsen i webbläsaren är ett tecken på att du har webbläsare kapare problem på händerna. Skadliga program är känt för att ändra din webbläsarinställningar och ersätta din startsida, sökmotor föredrar och även nya fliksidor med samma sida.

Vad mer, är det att kunna få din personliga information såsom men inte begränsat till lösenord, bank konto inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer, webbhistorik, surfvanor och sökresultat. Sådana uppgifter visar sig vara till stor hjälp i dess uppgift att generera en viss typ av reklam innehåll som kommer att höja chansen att användaren klickar på den. Det huvudsakliga målet med sådana annonser är att skapa pay-per-View-intäkter.

Remove IntraQuery.com
The IntraQuery.com Virus

Hijackers är mest ofta distribueras via kombinationserbjudanden, falska uppdateringsbegäranden, spam e-post, falska länkar och annonser, etc. Vi råder våra läsare att vara försiktiga när de uppdatera sin programvara. Lita på officiella och licensierade källor bara. Inte göra ett misstag genom att klicka på en slumpmässiga popup-fönster som uppmanar dig att klicka på en misstänkt länk, för att uppdatera ett program på din dator. I de flesta fall är sådana uppdateringsmeddelanden falska.

Om du hämtar programvara från internet, Kontrollera också du välja en avancerad typ av installation eller anpassad. Ofta, paketera utvecklare program och applikationer tillsammans med skadlig kod som inte lämnas ut ordentligt. Om du följer våra råd, du kommer att kunna visa hela innehållet i sådana buntar och kan enkelt välja bort misstänkta ytterligare programvara som du anser vara onödiga eller aldrig avsett att hämta i första hand.

Medan webbläsarkapare inte anses vara riktiga virus eftersom de endast infektera webbläsare, det fortfarande betyder inte att de är oskadliga. I själva verket finns det en dold fara bakom de annonser som genereras av denna malware. Du kan vara ett klick bort från att omdirigeras till farliga tredje parts-webbplatser som syftar till att öppna bakdörrar för hackare. Om du hamnar i sådana fällan, kan du få din dator infekterad med andra, ännu mer, farliga hot som trojaner, maskar eller ens ransomware!

Det är mycket viktigt att agera snabbt, när du har upptäckt förekomsten av en webbläsare kapare på din dator. Lämnar den frigående gratis och obevakad kan orsaka en plötslig minskning av den totala prestandan för din webbläsare, kommer du att börja uppleva frekventa krascher. Vid något tillfälle, kommer din webbläsare inte att öppna helt och hållet, att göra något arbete med det omöjliga. Om du vill återgå till en reklamfri och säkert webbupplevelse, behöver du bli av med denna skadliga parasit så snart som möjligt!

IntraQuery.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort IntraQuery.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort IntraQuery.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *