Ta bort Iupot.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove Iupot.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Iupot.com. Detta Iupot.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Iupot.com webbplatsen är dåliga nyheter för dig och ditt system. Att se det hela tiden när du surfar på webben och omdirigeras till det ständigt innebär att din maskin är inte längre sjukdomsfri. I området i närheten finns det en cyber infektion ombord. En adware, att vara exakt. Skadedjur har redan lyckats slingra sig ombord och det är det som tvingar Iupot.com på dig nonstop. Inte panik. Ja, du har en parasit i ditt system men det är en relativt lätt flyttbara.

Jämfört med andra infektioner som ransomware och trojaner, exempelvis är adware inte så svårt att ta itu med. Det är om du agera snabbt, naturligtvis. Om du skjuta kommer att saker förvärras. Varje cyberhot går överstyr så småningom och då blir det mycket svårare för dig att tackla den. Slösa inte din tid men agera så fort du plats Iupot.com sidan att ta över din webbläsare. Detta är din varningstecken. Hörsamma det. Gör dig själv en tjänst och bli av med den elaka adware så snart som möjligt. Annars kommer det att kasta massor av problem din väg och det dröjer inte länge innan du ångrar inte att ha bort det när du hade chansen.

Adware bråkar med din webbupplevelse. Den inblandning börjar omedelbart efter skadedjur kvittar. Du börja uppleva ständiga avbrott när du surfar. Iupot.com webbplatsen är exempelvis plötsligt överallt. Det visas varje tur. Det är inte ensam, om det är hackare favorit. Ännu, omdirigeras du till många andra bara så taskiga platser. Du kan inte besöka någon sida eftersom så fort du ladda det, ytterligare flikar öppna och du får omdirigeras till en annan skumma. Detta är inte allt. Adware bombarderar du också massor av otroligt irriterande popup-reklam som täcker hela skärmen 24/ 7. Är inte denna nerv haverera? Det är.

Remove Iupot.com
The Iupot.com Virus

Annonserna är så många att de blockerar sidornas innehåll. Även de sidor som brukade vara reklamfritt är nu tunga på banners. Gör din bästa inte att klicka på något. Gör inte. Adware använder denna annonser för att öka webbtrafik till vissa sidor och generera pay-per-klick intäkter. Med var och en av dina klick fyller du hackare fickor. Dessutom riskerar du att hämta mer skadliga program på din maskin. Inget skadedjur visar kan vara betrodda. Ett enkelklick på fel annonsen och du automatiskt hämta mer parasiter ombord. Lägg inte med det. Bli av denna otäck plåga omedelbart. Använd våra avlägsnande guide nedan och snart nog datorn kommer att vara ren.

Men hur hamnade du med denna adware i första hand? Du ladda ner det med flit? Vi tvivlar på det och ändå är det här. Hur det in? Sådana infektioner är fortfarande program och de behöver installeras korrekt. Detta innebär att de behöver ditt tillstånd så de ber om det. Men tror inte att de frågar öppet. Åh, ingen. De använder knepigt taktik för att få din okej. Annars, du skulle aldrig ge. Några av dessa taktik inkluderar spam-mail, falska programuppdateringar, freeware buntar, skadade webbplatser och länkar, illvillig tredje part annonser, etc.

sanningen är att metoderna är för många att räkna men de har alla en sak gemensamt. Var och en behöver din slarv att arbeta. Utan det, kommer de alla misslyckas. Så bli inte vårdslöst. Alltid applicera extra försiktighet och var försiktig vad du godkänner. Inte rusa och uppmärksamma vad du klickar på. Tänk på att förhindra inkräktare från att komma in är mycket lättare än att hantera dess spektakel senare. Och förebyggande kräver vaksamhet.

Iupot.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Iupot.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *