Ta bort Kolnewsupdate.info Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove Kolnewsupdate.info

Kolnewsupdate.info webbplatsen är en följd av skadlig aktivitet på datorn. Om sidan håller visas på din webbläsare, innebär det att en otäck parasit från kategorin adware har invaderat din enhet. När denna skadegörare kallar webbläsaren sitt hem, börjar det verkliga problemet.

Adware är kan ändra inställningarna. Det kan också installera skumma appar, tillägg och verktygsfält, utan ditt tillstånd. Men det är inte allt. Den värsta effekten av en adware infektion är den enorma mängden annonser som det genererar. För att se till att det kommer att tillhandahålla innehåll som du kommer att vara mer benägna att klicka på, kommer parasiten övervaka din online-aktivitet och samla in webbdata som webbhistorik och sökningar. Med denna information, kommer det att kunna ge riktad reklam som säkert kommer att locka din uppmärksamhet.

Adware är programmerad att skapa intäkter via metoden pay-per-klick. Så, för varje klicka du gör främjas innehåll, parasiten kommer att få betalt. Fler annonser visas, desto bättre chans att generera inkomster. Grejen med adware är, att det bryr sig bara om antalet sponsrade sidor visas. Det kommer inte att kontrollera dem, så det är bäst om du styra klart på dessa annonser, eftersom det finns en chans som du kan få omdirigeras till en farlig källa, försöker skada din dator.

Den goda nyheten är, att reklamprogrammen inte kan få tillgång till din dator om du inte ger det dig själv. Mening, att det inte kan hacka sig på datorn. Det behöver din tillåtelse, för att invadera. Ofta, installerar användare omedvetet skadlig programvara på sina datorer. Detta händer när de rusa in i en installation utan att uppmärksamma villkor, eller den processläge som de väljer.

Remove Kolnewsupdate.info
The Kolnewsupdate.info Virus

Om det fanns någon dold program eller applikationer, och du har valt för en snabb installation, innebär det att sådana ytterligare programvara installeras automatiskt, även om inte korrekt lämnas ut till dig. Kontrollera att inga valfria installationer är dold från dig, måste du välja Avancerat eller anpassad läge i installationsguiden. Avmarkera bonusinnehåll som du ser, eftersom det sannolikt är malware i förklädnad. Andra sätt för adware att smyga på enheten är genom spam-mail, falska uppdateringar, torrent-filer och skumma länkar.

Adware kan allvarligt skada din webbläsare. Tack vare de tunga annonser som skapas i din webbläsare varje dag, kommer du att börja uppleva släpar, långsam internethastighet, samt frekventa app kraschar. Om du bo inaktiv och inte agera mot denna farliga parasit, det kommer att fullständigt förstöra din webbläsare och du har ingen att skylla än dig själv. Längre du förseningen, sämre får din situation.

Antalet annonser kommer att fortsätta att växa med varje dag, och de kommer att få mer och mer aggressiv. Din sekretess och säkerhet online kommer säkert få äventyras om du förlänga staget av skadliga program. Det enda sättet du kan återta kontrollen över din webbläsare återigen och skydda dina personliga och ekonomiska data från att falla i händerna på hackare är att ta bort denna cyber olägenhet så snart du upptäcker sin närvaro på datorn.

Kolnewsupdate.info borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Kolnewsupdate.info från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *