Ta bort MapsTrek Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware
Remove MapsTrek

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort MapsTrek Virus. Denna MapsTrek Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har du snubblat över programmet Kartor Trek? Du bör veta att det är en otäck adware. Medan det marknadsförs som ett användbart och legitima program som lovar att hitta alla de bästa rutterna och ge exakt vägbeskrivning, är verkligheten annorlunda. Det är något annat än vad den påstår sig vara.

Förekomsten av MapsTrek på din dator kommer bara att ge dig huvudvärk. Vad det faktiskt gör är att bombardera dig med irriterande annonser och popup-fönster, som kommer att visas som exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden och försäljning, kuponger, blinkande meddelanden, falska uppdateringsbegäranden, etc. De kommer att vara riktade, enligt den redan erhållna webbdata av adware. Alla din webbhistorik, vanor, Sök frågor, även lösenord, kreditkortsnummer, IP-adresser kan ses av skadliga program. Detta skulle visa sig vara en större säkerhet och sekretess brott.

De vanligaste sätten för adware distribution är programvara buntar och falska uppdatera begäranden. Det är också möjligt att få sådan malware infektion via spam e-postmeddelanden och bilagor, torrent-filer, tvivelaktiga länkar och annonser, etc. Vi råder våra läsare att se till att de får deras programuppdateringar från licensierade och tillförlitliga källor bara.

Remove MapsTrek
The MapsTrek Virus

Inte bara blint förtroende en slumpmässiga popup-fönster som uppmanar dig att klicka på en misstänkt länk. Mer ofta än inte, visar sådana popup-meddelanden sig vara falska. Vi rekommenderar också väljer en avancerat eller anpassad installation när du hämtar programvara från internet. Detta sätt du kan enkelt Visa hela innehållet i bunten och kan helt enkelt avmarkera onödiga program som du aldrig ens ville ladda ner till att börja med.

Adware kan inte anses vara mycket farlig. Det infekterar endast din webbläsare, inte hela datorsystemet. Det betyder dock inte att du bara ska låta det stanna på datorn. Du behöver ta bort denna skadliga parasit så snart som yo upptäcka dess närvaro. Ju längre det stannar, fler annonser kommer det att generera och som inte kommer gå bra för din webbläsare.

Förr eller senare kommer maskinen vara så överbelastad med annonser och popup-fönster som det inte kommer att kunna arbeta ordentligt. Det kommer att krascha och frysa ofta omöjliggör någon beter aktivitet. Om du vill återgå till en fredlig och reklamfritt webbupplevelse, Följ våra instruktioner nedan. Ta bort denna skadliga kartor Trek adware från datorn innan det är försent!

MapsTrek virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort MapsTrek Virus från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort MapsTrek Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *