Ta bort Meganotify Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove Meganotify

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Meganotify Virus. Denna Meganotify Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Meganotify tillhör familjen webbläsare kapare virus. Det påverkar alla typer av webbläsare som Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Microsoft Edge. När din webbläsare har kapats, du märker några konstiga aktiviteter som en obehörig installation av tillägg, tillägg eller verktygsfält och en plötslig förändring i dina inställningar. Din startsida och nya fliksidor kommer att ersättas av Meganotify .com omdirigeringen.

Samma sak händer med din sökleverantör samt. Vad mer, är denna webbläsare kapare ansvarig för plötsliga beskjutningen
med påträngande annonser, pop-ups, falska uppdateringsbegäranden, exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger, blinkande meddelanden och mycket mer som kan omdirigera dig till misstänkta och även potentiellt farliga webbplatser från tredje part. Det huvudsakliga målet med denna typ av skadlig kod är att generera PPC (Pay-Per-Click) intäkter.

Webbläsarkapare kan komma ut på många sätt. Ofta användare infektera omedvetet sin dator med denna malware. Några av de vanligaste sätten att fördelningen är av spam-mail och bifogade filer, falska uppdateringar, fri programvara buntar, tvivelaktiga länkar, pop-ups och annonser, misstänkta omdirigerar, torrent-filer och många fler. Vad användare kan göra för att undvika framtida webbläsare kapare infektioner är att se till att de får deras programuppdateringar endast från officiella och licensierade källor.

Remove Meganotify
The Meganotify Virus

Ladda ner program från misstänkta webbplatser rekommenderas inte, men om du råkar göra det, råder vi dig att alltid välja en Custom/ avancerad typ av installation, så att ha kontroll över vad är faktiskt installeras på datorn. På så sätt kan du enkelt avmarkera någon oönskad programvara som du aldrig avsett att hämta i första hand.

Många väljer att undergräva denna typ av skadlig programvara, anse det inte farligt. Visst, vad de faktiskt gör är att översvämma din skärm med påträngande annonsinnehåll, men det betyder inte att det inte finns några potentiella hot som lurar bakom dessa tvivelaktiga omdirigeringar. Genom att klicka på dem, kan du enkelt öppna bakdörrar till andra ännu farligare virus utan att ens veta. På grund av kaparna förmåga att få din webbhistorik och vanor, är det mycket svårt att inte klicka på någon av de genererade annonserna eftersom de skulle riktas specifikt för att vara så lockande att användaren som möjligt, enligt de redan erhållna surfing data.

Webbläsarkapare kan även få tillgång till personlig information som lösenord, bankkonton, kreditkortsnummer, IP-adresser, etc. och dela den med tredje part. Om du inte vill att dina privata data till få äventyras, Följ våra instruktioner nedan och ta bort denna webbläsare kapare från datorn så snart som möjligt.

Meganotify virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Meganotify Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *