Ta bort My Inbox Helper Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers

My Inbox Helper webbläsartillägget lovar att hjälpa dig att hantera dina e-postkonton. I verkligheten är det en bedräglig applikation från kategorin webbläsare kapare, som ger endast problem till dess offer. När parasiten blir installerad, kommer det börja generera många påträngande annonser, vars antal kommer att växa varje dag. Sådana sponsrade innehåll är känd för att ofta främjas exklusiva erbjudanden, specialerbjudanden, personliga rabatter, etc.

annonserna kommer att visas på skärmen i många former – popup-fönster, i-text, banners och även blinkar varningsmeddelanden. Kapare kan ta full kontroll över din webbläsare. Detta malware kan enkelt ersätta din hemsida, nya fliksidor och även rekommenderad sökmotor med en anpassad webbplats. Från det ögonblick den irriterande pest kallar din webbläsare dess ‘hem’, kommer det att ändra några inställningar som den finner lämpligt, för att se till att den utför sitt uppdrag utan avbrott.

Det vanligaste sättet att få din webbläsare infekterade med en webbläsare kapare är via spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, skadade torrentfiler, infekterade länkar, falska uppdateringsbegäranden, såväl som fri programvara buntar. Denna särskilda My Inbox Helper kapare kan få installerat direkt från din webbläsare AppStore. Kontrollera att inga skadliga program smyger upp på dig och får installeras tillsammans med andra program, måste du göra det till en vana för att välja en Custom/ Avancerad installation.

Parasiter som kaparna lita på din försumlighet och döljs i programvara buntar. Om du väljer snabbläge i installationsguiden, kommer sådan parasit få installeras automatiskt på din enhet utan din vetskap. Om du följer våra råd, blir eventuella valfria installationer synliga för dig. Se till att avmarkera någon extra programvara innan du har installerat det program du vill.

Inte bara har parasiten tillgång till webbläsarens inställningar, men det kan enkelt få privat information såsom men inte begränsat till sökresultat och webbhistorik. Tack vare denna data, kaparen kommer att kunna skapa riktade innehåll som användaren kommer att lockas till, och därför är mer benägna att klicka på. Parasiten är skapad för att generera intäkter för dess utvecklare, samt för de sponsrade sidorna, genom pay-per-klick-metoden.

För att höja sina chanser att lyckas, kommer att skadliga program se till att öka antalet annonser varje dag. Som sagt, det bryr sig bara om mängden innehåll visas. Parasiten är inte programmerad att kontrollera dem. Mening, kan du få omdirigeras till misstänkta och även farliga webbplatser från tredje part om du klickar på sådana skumma ad. Det enda sättet att återfå kontroll över din webbläsare och gå tillbaka till en säker och privat online-närvaro är att ta bort detta irriterande webbläsare kapare från datorn innan det är för sent.

My Inbox Helper borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort My Inbox Helper från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort My Inbox Helper från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *