Ta bort MyPoints Score Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort MyPoints Score. Detta MyPoints Score avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

MyPoints Score är ett program för online shopping. Det ger olika typer av shopping erbjudanden och kuponger. Dessutom ger verktygets webbplats dig möjlighet att registrera dig för en chans att få belöningar. Det täcker också några underhållning ämnen som resor och spel. Funktioner inkluderar videor, undersökningar och spel. Du kan registrera dig på MyPoints Score’s officiella hemsida att använda extra funktioner och komplett för chansen att vinna priser. Sajten har officiella sociala mediakonton på Facebook och Twitter.

MyPoints Score sägs ha varit i branschen sedan 1996, medan dess webbplats har varit aktiv sedan 2004. Att döma av beskrivningen, verktyget kanske låter som en bra ansökan, men det är långt ifrån sådan. Säkerhetsexperter har märkt vissa fel i sin funktionalitet. Programmet genererar särskilt oönskade popup-annonser. De har olika typer av shopping erbjudanden som kan tyckas bra, men deras källplatser är obekräftade. En annons kan leda dig till komprometterad sidor sprida skadlig kod. Det andra problemet med MyPoints Score är att det övervakar folkets online-aktivitet och samlar olika typer av data från webbläsaren, inklusive information som bör sekretessbeläggas. Det kan spela in dina sparade användarnamn och lösenord. Dessa uppgifter säljs till tredje parter som kan ha brottsliga avsikter. Av dessa skäl, MyPoints Score är kategoriseras som adware.

MyPoints Score har en officiell hemsida kallas mypoints.com. Denna domän används för att marknadsföra verktyget, men den ger inte en nedladdningslänk. Fortfarande, adware sprids till datorer runt om i världen på en daglig basis. Anledningen till detta är att den har upptäckt ett sätt att få distribueras utan användarna villigt att hämta och installera den. MyPoints Score är avsiktligt inte tillgänglig från sin egen webbplats, så att det inte blir exponerade för sina brister.

Adware reser i buntar med andra program. I de flesta fall sammanfogar verktyget sig till installationsfilen av freeware och shareware-program. Dessa typer av program väljer eftersom användare är benägna att hämta och installera dem utan att ta några säkerhetsåtgärder. MyPoints Score kommer som ett extra verktyg som kan installeras parallellt med program du skaffat villigt. Ytterligare programvara körs inte sin egen installationsguiden. Det är bara nämns i villkoren. Du måste ta bort markeringen från kryssrutan bredvid den. Det är därför du bör aldrig utesluta läsning användaravtalet. Det är bäst att vidta säkerhetsåtgärder för att bespara dig onödiga problem.

MyPoints Score är utvecklat för att göra sina egna inställningar. Adware kommer att lansera sig på system start-up och arbeta på bakgrunden. Det kommer att börja generera popup-reklam, som innehåller olika produkt erbjudanden. De kommer att erbjuda exceptionellt låga priser och rabatter. Annonserna kommer i form av pop-up och pop-under windows, kupong lådor, banners, i-text länkar, kontextuell, flytande, jämförelse, inline och flytande annonser. MyPoints Score kommer att göra dem färgglada, använder speciella typsnitt och flash-animationer att väcka din uppmärksamhet. Adware bäddar in länkar i ad windows utan att avslöja vilka webbplatser som de kommer från. Efter dem skulle vara spelande med din säkerhet.

På MyPoints Score’s officiella hemsida, det avslöjas att personen bakom det kallas MyPoints.com, Inc. Det är ett företag från San Francisco, Kalifornien. Enligt villkoren för tjänsten (TOS) hålls entiteten inte ansvarig för eventuella problem människor kan uppstå genom att använda den. Om du smittas med skadlig kod från en popup-annons, kommer att du behöva täcka egna förluster. Sekretesspolicyn anges att MyPoints Score samlar in information från din webbläsare. Med hjälp av verktyget, godkänner du detta. Data adware kan samla på dig sträcker sig till några detaljer som bör sekretessbeläggas, liksom din IP, e-post och fysisk adress, ditt ursprung, användarnamn, lösenord och andra känsliga data.

För att förhindra att ha datorn infekterad med malware och dina konton hacked, måste du avinstallera MyPoints Score så snart som möjligt. I området i närheten finns det en borttagning guide nedan hjälper dig med processen. Efter att ha genomfört manuellt avlägsnande, bör du göra en automatisk genomsökning av datorn med en AV-program för att kontrollera om någon annan hemlig verktyg kunde smyga in med adware’s hjälp eller tillsammans med den.

MyPoints Score borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort MyPoints Score från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *