Ta bort Net Proxy Auto Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Net Proxy Auto. Detta Net Proxy Auto avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Net Proxy Auto är en onödig tjänst som datorn kan enkelt köras utan. Förekomsten av denna service betyder en sak – datorn har infiltrerats av en irriterande adware. Var inte orolig. Adware är inte riktigt betraktas som en riktig virus eftersom den inte har makt att skada hela systemet. Det riktar din webbläsare istället. Skadliga program är extremt bra när det kommer till ad-genererande verksamhet. Det kommer att översvämma din skärm med många pop-ups och blinkande meddelanden, ofta i form av exklusiva erbjudanden, speciella erbjudanden, kuponger, försäljning, falska uppdateringsbegäranden, etc.

Net Proxy Auto adware syftar till att omdirigera dig till sponsrade sidor, för att generera intäkter genom metoden pay-per-klick eller pay-per-view. Vad är mer, kommer det även gå så långt som att pausa videoklipp du tittar på, för att visa en påträngande annons. Annonsen innehållet, som tillhandahålls av Net Proxy Auto malware kommer du att göra något normala arbete på din webbläsare.

Vad du behöver veta är att skadliga program som adware, inte är lika avancerade som du tror. Det kan inte hacka sin väg på datorn. Det var du som gett det åtkomst. Ja, du. Detta hände troligtvis utan din vetskap. Adware som denna Net Proxy Auto tjänst har ett sätt att lura dig att installera det på datorn utan jämn realiserbar den. Ofta detta händer via gratis medföljande programvara, falska uppdateringar, samt spam e-postmeddelanden och bilagor, tvivelaktiga länkar, etc.

Vi rekommenderar alltid våra läsare att vara försiktig när du hämtar innehåll från internet. Det är alltid bäst att välja en anpassad eller avancerad typ av installationsprocessen, så att ha full kontroll över innehållet i den redan nämnda medföljande programvara. Detta sätt kan du enkelt avmarkera oönskade program eller applikationer som du anser vara misstänkta eller aldrig avsett att hämta i första hand. Vi rekommenderar också att få dina uppdateringar från licensierade och tillförlitliga källor bara.

Adware kan inte vara lika farligt som virus som trojaner eller ransomware, men det betyder inte att du bör underskatta dess förmågor. Låt inte denna skadliga parasiten att ströva fritt på din dator. Med varje dag, kommer att det generera fler och fler annonser, tills hela systemet överlaster och startar brakande. Resultatet av sådana tunga ad attacker kan belasta datorn till punkten att allvarliga skador som du inte kanske kunna återställa. Att inte nämna att de annonser som visas av denna adware kan omdirigera dig till misstänkta eller även farliga webbplatser från tredje part.

Du kan äventyra din web security genom att klicka på dessa annonser och därmed tillåter hackare att stjäla dina personliga uppgifter, som de kan dela med andra människor för vinst. Vilket är varför du bör ta bort det skadliga programmet från datorn så fort du märker dess närvaro.

Net Proxy Auto borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Net Proxy Auto från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *