Ta bort NetMeterX Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

NetMeterX är kategoriserade efter malware forskare som otäcka adware parasit. Detta hot är programmerad att infektera alla webbläsare som du har, så snart det sätter sin fot på datorn. Strax efter det, det kommer att ta över dessa applikationer och kommer att generera ett stort antal annonser varje gång du öppnar webbläsaren. De riktas specifikt för att vara lika attraktiv för dig som möjligt, tack vare de redan erhållna webbdata parasiten har på dig, som web historia och i sökresultaten.

För varje klick du gör, kommer att få betalt för adware. Därför kommer det att producera så många annonser som möjligt. Och medan det är programmerad att producera en stor mängd främjas innehåll, det är inte dess uppgift att kontrollera dessa annonser. Du kan vara ett klick bort från att falla i en farlig fälla. Det tar bara ett klick att öppna en bakdörr för hackare som söker tillträde till din enhet. Naturligtvis, kommer att detta ske utan du realiserbar den.

Sådan parasiten använder knep för att infiltrera och bygger på din slarv och naivitet, att få tillgång till din enhet. För mesta, användare ovetandes installera adware på sin dator. Detta kan hända om de öppnar infekterade spam-mail, klicka på skumma uppdateringsbegäranden eller annonser, Ladda ner skadade torrents eller installera programvara buntar genom att välja snabbläge i installationsguiden. För att undvika att få enheten infekterade med adware, måste du vara försiktig när du surfar på internet. Tänka två gånger innan du klickar på någon misstänkt ser annonser eller länk.

Dessutom är det bäst att undvika spam-mail, som det är en av de vanligaste sätten för adware att smyga upp på datorn obemärkt. Det tar ett klick att omedvetet bevilja denna parasit åtkomst till dina data. Den goda nyheten är, att det enda sättet för denna cyber skadegörare att invadera, är om du tillåta. Det kan inte hacka sin väg på din dator, så om du är flitig och betala nära uppmärksamhet till vad du gör på internet, du ska vara säker.

Adware är ofta underskattas av användare. Gör inte samma misstag. Denna parasit är allt annat än ofarliga. Det kan förstöra din webbläsare och stjäla din personliga information som IP-adresser, inloggnings-ID, lösenord, som kreditkortsnummer, bankkonto referenser, etc. Sådana uppgifter är värdefullt att skurkar eftersom det kan ge dem bra vinst när de dela den med andra tredje parter.

Det enda sättet att återgå till en säker och ad-fri beter erfarenhet är om du agera mot denna otäcka parasit så snart som möjligt. Ju längre du dröjer det avlägsnande, desto sämre din situation kommer att få. Hackare kommer utan tvekan att försöka utnyttja detta tillfälle till sin fördel. Ge inte dem denna tillfredsställelse. Skydda din integritet och återfå kontroll över din webbläsare genom att ta bort denna NetMeterX adware från enheten.

NetMeterX virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort NetMeterX Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *