Ta bort New Tab Mediasearch Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Browser hijackers
Remove New Tab Mediasearch

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort New Tab Mediasearch Virus. Denna New Tab Mediasearch Virus removal guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Har din startsida och Sök leverantör ersatts? Du ständigt få omdirigeras till en konstig och främmande plats som heter Search.newtab-mediasearch.com? Detta är ett tecken på att din webbläsare har smittats av en kapare. Malware som denna kan ändra webbläsarens inställningar för att se till att det kan orsaka bekymmer utan avbrott. Det ska kunna stjäla offrets webbhistorik, surfning vanor och sökfrågor, samt installera olika falska tillägg, tillägg och verktygsfält utan vetskap eller samtycke från användaren.

Kaparen mest irriterande makt är dock dess förmåga att förvandla din webbläsare till en ad-förevisande verktyg. Hijackers är mer än kapabla att attackera din skärm med talrika i-text, banner och popup-annonser, som specifikt riktas med detta, så visas mer attraktivt och göra användaren klicka på dem. Syftet med sådana annonser är att skapa intäkter genom metoden pay-per-klick.

Webbläsarkapare sprids ofta genom spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, medföljande programvara, falska uppdateringar, falska annonser och länkar, skadad torrent-filer, etc. För att undvika en potentiell malware infektion, användare måste vara försiktiga när de hämtar programvara från internet. Vi rekommenderar att få din programuppdateringar från officiella och tillförlitliga källor bara.

Remove New Tab Mediasearch
The New Tab Mediasearch Virus

också, när du hämtar gratis programvara buntar, du bör alltid välja en Custom/ avancerad typ av installation, så du kan kunna se hela innehållet i paketet. Ofta skadlig programvara avslöjas inte ordentligt och användare har inga andra sätt att veta om dess existens utom denna. När du har tittat på varje börsnoterade program och ansökan, kan du enkelt avmarkera någon programvara som du hittar misstänkta eller att du inte ens ville Hämta i första hand.

Medan kaparna inte anses vara riktiga virus eftersom de infektera din webbläsare endast, inte hela datorsystemet, som fortfarande inte betyder att de bör underskattas. Webbläsarkapare är inte ofarliga. Du kan vara ett klick ifrån en potentiella virusinfektion som en trojansk häst eller ens ransomware! Fall inte i hackarens fälla!

Också, din webbläsares prestanda kommer att så småningom sjunka, orsakar ofta kraschar och fryser. Detta kommer att göra något arbete på datorn omöjligt. Låt inte cyberbrottslingar för att angripa din webbsäkerhet och integritet! Ta bort denna skadliga parasiten innan det är försent! Följ våra instruktioner nedan och lär dig att bli av med denna webbläsare kapare idag!

New Tab Mediasearch virusborttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort New Tab Mediasearch Virus från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort New Tab Mediasearch Virus från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *