Ta bort Newfolder.exe Virus | Uppdaterad

Trojans

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Newfolder.exe. Detta Newfolder.exe avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

Newfolder.exe viruset är en trojansk häst infektion. Vid penetrerande ditt system, börjar skadlig Trojan gör alla typer av uppgifter att sänka datorns försvar. Slutmålet är att öppna dörren för andra infektioner, såsom adware, kaparna, ransomware, maskar och andra. Det kommer att penetrera din webbläsare och ändra DNS-inställningarna. Detta kan tillåta Newfolder.exe viruset ändra din hemsida och standard sökmotor till en annan webbplats. Om detta händer bör du inte litar på obekanta webbplatsen att utföra dina sökningar.

Din webbläsare kan börja beter sig konstigt på grund av trojans aktivitet. Det kan omdirigera dig till slumpmässiga webbsidor under dina sessioner. Nya fönster och flikar kan öppnas vid slumpmässiga tidpunkter. I många fall kommer de i form av kommersiella annonser. Annonserna kommer att visa dig erbjudanden för olika kommersiella varor. De kommer till fyndpriser att få ditt intresse. Du bör aldrig följa dem. De kan leda dig till skadade webbplatser, sprida skadlig kod. Newfolder.exe viruset kan också hålla koll på dina webbläsarsessioner och samla alla typer av inmatning om historik, cookies, inställningar och personligt identifierbar information (PII). Denna data kan säljas till tredje part som har brottsliga avsikter.

Newfolder.exe viruset använder förstulen distributionsmetoder för att ange användarnas datorer obemärkt. Den vanligaste tekniken är spam e-post. Trojanen kan vara förklädd till ett bifogat dokument, falskeligen listad som en .doc eller .pdf fil. I verkligheten är den bifogade filen en illvillig program i formatet .exe. Spam e-post förvränga ofta pålitliga företag och webbplatser vars tjänster du kan använda. För att kontrollera huruvida ett visst brev från din in-box kommer från en pålitlig avsändare, göra en checkup av hans namn och kontakter. Om avsändarens e-post motsvarar faktiska företag e-post, kan du ta den så äkta.

Vissa spam-mejl kan lista din egen adress som avsändare av e-post. Detta kan överraska dig, om det inte har skett före. Om du inte minns skicka dig ett e-postmeddelande som kommer från din egen adress, helt enkelt bortse från den. Newfolder.exe viruset kan också överföras genom en skadad webbplats. Var försiktig om de sidor du besöker. Om du är obekant med en viss webbplats, söka efter information om den för att se om det anses säkert att besöka. En komprometterad länk kan också ta dig till en infekterad sida. Du bör endast lita på källor och personer som du är bekant med. En länk från en obekant plats eller person kan verkligen vara en omdirigering till en farlig domän.

Newfolder.exe viruset gör alla typer av ändringar till din interna inställningar. Detta gör att försvaga ditt försvar vilket gör det lättare för skadliga program att ange din maskin och ger Trojan möjlighet att komma åt din webbhistorik. Trojanen kan blockera din brandvägg för att göra datorn sårbar för externa attacker. Det kommer att locka alla typer av lömsk verktyg och tillåta dem att ange din PC. Newfolder.exe viruset kommer att ändra din hemsida och standard sökleverantör till en annan webbplats. Obekant sökmotor kan leda dig till skadade webbplatser som används för att sprida kapare, adware, maskar, ransomware och andra typer av spionprogram. Din dator kommer att sakta ner och du kan uppleva systemkraschar.

Newfolder.exe viruset också genererar popup-annonser, visar du erbjuder för en mängd olika kommersiella varor. Dessa annonser kommer från tredje parts webbplatser med misstänkta rykte. De kan få dig infekterade med malware, också. Av manipulering med dina DNS-inställningar och din brandvägg, får Trojan tillgång till informationen som lagras i din webbläsare. Det kan spela in din historia, tracking cookies, IP-adress, geografiskt läge, användarnamn, lösenord och andra PII. Den data som samlas in på dig kan säljas till tredje part utan din vetskap eller tillåtelse.

Du måste ta bort Newfolder.exe viruset och alla filer det har skapat på din hårddisk. Trojanen kan göra registerposter som fortfarande kan användas av illvilliga program vill ange även efter Newfolder.exe har tagits bort. Det finns riktlinjer nedan som hjälper dig att genomföra processen. Se till du borttagning instruktionerna strikt och behålla sin ursprungliga ordning. För att kontrollera ytterligare skadliga filer, kan du genomföra en genomsökning med ett AV-program.

Newfolder.exe borttagning

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort Newfolder.exe från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *