Ta bort Newscommer.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Newscommer.com. Detta Newscommer.com avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du ständigt få vimlade i annonser och irriterande popup-fönster, inte gå tänker det är en normal webbläsarens beteende. Särskilt om Newscommer.com omdirigera är vardagsmat. Du ser, är denna webbplats relaterad till adware aktivitet på din webbläsare. Det är dåliga nyheter. När det invaderar din online utrymme, kommer att det orsaka många bekymmer.

Adware kommer börja övervaka varje rörelse du gör på webben och kommer att samla in data för framtida referens, för att skapa viss typ av reklam som du kommer vara mer benägna att klicka på, enligt din beter historia och sökfrågor. Fler klick du gör, de mer inkomster som det kommer att kunna generera genom pay-per-click systemet. Saken är den, du vet aldrig där dessa annonser kan omdirigera dig till. Du kan få omdirigeras till potentiellt farliga webbplatser från tredje part som syftar till att öppna bakdörrar för andra hackare.

Adware är vanligast för att gömma sig bakom spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, programvara buntar, infekterade länkar och annonser, falska uppdateringsbegäranden, etc. När du tar emot e-postmeddelanden från okända avsändare, måste du vara mycket försiktig. Spam e-post ofta bära infektioner i olika former. Genom att öppna sådana infekterade e-postmeddelanden, riskerar du infektionen att nå din dator. Vi rekommenderar styrning klar någon spam e-postmeddelanden, särskilt om de innehåller bilagor eller körbara filer.

Slumpmässiga uppdateringsmeddelanden är inte mycket tillförlitliga. Medan du surfar på internet, kanske du blir avbruten av en till synes pålitlig popup-fönster som uppmanar dig att uppdatera ett program på din dator. Det är troligen en fälla. Fall inte i den. Alltid lita på officiella och licensierade källor att få din programuppdateringar.

Ett annat råd vi kan ge, för att se till att ingen skadlig kod hot når din dator, är att välja Advanced/ anpassat läge i guiden, när du försöker installera programvara från internet. På så sätt kan du enkelt se om det finns några dolda program och applikationer. Om det verkligen finns några valfria installationer, rekommenderar vi starkt att du välja bort dem alla, eftersom de troligen är malware i förklädnad.

Frukta inte, adware inte är lika stark som en trojansk häst eller ransomware. I själva verket anses adware inte vara en riktig ‘virus’ av många användare, eftersom det begränsar dess attack till webbläsare endast. Det kommer inte att infiltrera datorn hela datorn. Det, dock gör inte denna cyber parasit ofarliga. Tvärtom, har adware befogenhet att göra mycket allvarliga skador. Ju mer tid du låter det roam gratis, det mer problemet det kommer att orsaka.

Med tiden, ökar antalet annonser, orsakar din webbläsare att kämpa med att visa dem alla. Förr eller senare, det kommer börja krascha och inte svara, att göra något arbete online omöjligt. Att ha reklamprogram på datorn sätter din sekretess och säkerhet online i fara. Låt inte cyberbrottslingar utnyttjar detta tillfälle att stjäla värdefulla data från datorn. Agera snabbt och ta bort detta irriterande parasit så snart som möjligt!

Newscommer.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Newscommer.com från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Newscommer.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *