Ta bort Olpair.com (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Olpair.com är en skumma webbplats, utseende som skriker problem. Om du ständigt får Omdirigerad till denna sida, betyder det att någonstans på datorn lurar en otäck adware parasit. Dess uppgift är att förvandla alla befintliga webbläsare på din dator till ad-förevisande verktyg. Skadliga program kan infektera varje typ av webbläsare-Firefox, Chrome, Opera, Safari, Edge och Explorer.

När du öppnar webbprogrammet, får skärmen översvämmad med alla sorters annonser – popup-fönster, i-text, banners och en mängd blinkande meddelanden och varningar. Oftast, kommer att annonser främja lockande exklusiva erbjudanden, kuponger, rabatter och chockerande bra erbjudanden. Men grejen med sådant främjas innehåll är, att deras källa inte är verifierad. Parasitens enda uppgift är att ge så många annonser som möjligt, utan att bry sig där de kan omdirigera användaren till.

Om du låter dig få lurade av en till synes tillförlitliga annons, finns det en möjlighet att du kan få omdirigeras till en misstänkt och även farlig tredje parts webbplats. Detta kan resultera i din dator blir infekterad med farliga skadlig programvara, samt öppnar en bakdörr för hackare som vill stjäla din personliga information.

Det enda sättet för Olpair.com adware att infiltrera datorn är om du ger åtkomst till det själv. Parasiten kan inte hacka in i enheten. Det är inte så avancerad. Ofta, installerar användare omedvetet skadlig programvara på sin dator. Detta händer när du inte ägna stor uppmärksamhet åt vad du klickar på. Inte stressa in i något medan du surfar på webben. Ta dig tid att läsa ordentligt någon regler och villkor.

Adware är känt för att dölja i programvara buntar som ytterligare programvara som syns endast om du väljer en Custom/ Avancerad installation. Om du väljer snabbläge i installationsguiden, kommer falska programmet få installeras automatiskt på din enhet. Hackare använder knep för att få dig att hamna rätt i deras fälla. Du måste vara försiktig. Vårdslöshet är vad som ofta får användare i trubbel. Blint lita ett slumpmässiga popup-fönster som uppmanar dig att uppdatera ett program på din dator är en dålig idé. I stället förlita sig enbart på officiella och licensierade källor för programuppdateringarna.

Adware är ett totalt brott i din online-närvaro. Parasiten kan få enkel tillgång till personuppgifter såsom men begränsat inte till surfning historia, sökfrågor, lösenord, kreditkortsnummer, IP-adresser, etc. Sådan känslig information är mycket värdefull för skurkar, som samlar in den för att sälja den till tredje part. Men det är inte allt. På grund av de tunga annonser som skapas av parasiten varje dag, din webbläsare kommer snart att uppleva svårigheter att köra ordentligt.

Du kommer att märka att det börjar släpa, kraschar och fryser på en daglig basis. Även din internethastighet kommer att drabbas av skadlig infektion. Din enda lösningen är borttagande av denna otäck parasit. Slösa inte tid. Så snart du upptäcker denna adware, måste du agera mot det, innan den har möjlighet att göra allvarliga skador. Instruktionerna nedan hjälper dig att framgångsrikt bli av Olpair.com adware.

Olpair.com borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste följa för att permanent ta bort från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Olpair.com från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *