Ta bort Onlinevideoconverter Virus | Uppdaterad

PUP

Du kanske vet Onlinevideoconverter som ett legitimt program som låter dig konvertera videor. Denna tjänst kan användas både online (från dess officiella webbplats) och som en separat webbläsare förlängning. Appen har funnits länge, men det ser ut som att det är nu inblandad i några riktigt skumma affärer. Det är därför det är Kategoriserad som en PUP (potentiellt oönskade Program). Men låt inte namnet lura dig. Det finns inget potentiella om det. När du anlitar med denna app, kommer det gå vidare att ta över din webbläsare och förvandla det till ett annonsen-förevisande verktyg.

Fler klick du gör på de genererade annonserna, desto bättre resultat det kommer att göra för hackarna bakom det och sidorna, det främjar också. Men genom att falla i fällan du riskerar mer än bara få en irriterande ad-attack. Du sätter din personliga och finansiella information i fara. Har du funderat hur parasiten gör sin reklam så tilltalande? Genom att anpassa dem enligt beter historia och söka resultaten som det har stulits från din webbläsare.

Medan PUP är känt ange din dator när du hämtar det eller använder dess online-formulär, kan det passera obemärkt på andra sätt också. Skadliga förlängningen kan hittas till lurar bakom spam e-postmeddelanden, bifogade filer och körbara filer, torrents, programvara buntar, uppdateringsbegäranden, och tvivelaktiga länkar och annonser.

För att se till att denna cyber skadegörare inte kommer smyga igenom obemärkt, du behöver vara uppmärksam på vad gör du på din dator. När det är möjligt välja en Custom/ Avancerad installation, så du kan se om det finns någon extra programvara som inte avslöjas korrekt för dig att märka. Om det finns några valfria installationer, måste du avmarkera dem. Mer ofta än inte, är sådana bonusinnehåll faktiskt malware i förklädnad.

Onlinevideoconverter är en mycket irriterande parasit. Det är mycket påträngande och hindrar dig från att ha en normal webbläsare erfarenhet, genom att ständigt störa ditt arbete om du vill visa flera annonser. Vad mer, denna skadlig programvara hackare en möjlighet att få värdefull information såsom men begränsat inte till bankkonton, kreditkortsnummer, användarnamn, lösenord, IP-adresser och webbdata från din webbläsare. Information som denna kan ge dem en bra vinst, när de dela den med andra tvivelaktiga tredje-part.

Ju mer tid du tillåta parasiten bo på din dator, desto sämre ditt tillstånd kommer att få. Du ser, antalet annonser kommer att fortsätta att växa tills det börjar bli ett problem för din webbläsare. Förr eller senare det kommer inte att kunna hålla upp förevisande allt främjas innehåll och börjar att krascha. Släpar och långsam internet hastighet är också bland symtomen på denna skadlig cyber-infektion. För att skydda din integritet online och undvika ytterligare skador, måste du ta bort detta PUP så snart som möjligt.

Onlinevideoconverter virusborttagning

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte ta bort Onlinevideoconverter Virus från din dator? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *