Ta bort Ourstartpage ”Virus” från Chrome/ Firefox

Browser hijackers
Remove Ourstartpage

Jag skrev denna artikel för att ta bort Ourstartpage. Detta Ourstartpage avlägsnande guide arbetar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Ourstartpage är en sökmotor som ger en olika användargränssnitt och alternativa funktionalitet. Webbplatsen stöder 13 språk: engelska, arabiska, spanska, portugisiska, italienska, indonesiska, franska, tyska, ryska, rumänska, polska, turkiska och thailändska. Ourstartpage erbjuder sökresultat förbättring. Plattformen har en flik för standard sökning och filter för bilder, videor och nyheter. Ytterligare funktioner inkluderar en klocka, en kalender och länkar bar. Ourstartpage ger snabb tillgång till följande webbplatser: Facebook, erbjudanden Berger, Instagram, Twitter, Amazon och Ebay. Plattformen har en vanlig outlook, men forskning har visat att den är ansluten till en webbläsare kapare.

Vad gör kaparen bakom Ourstartpage farligt?

Lömska programmet köra om din webbläsare och göra obehöriga ändringar i dess interna inställningar. Din hemsida och standard sökmotor kommer att återställas till ourstartpage.com. Webbplatsen är en lekboll för kaparen. Den returnerar otillförlitliga resultat. Rogue infogas stöds webbplatser bland äkta sökresultaten. De sponsrade sidorna är riskabelt. De kunde sprida infektioner. Ourstartpage bör inte användas som en sökmotor, även om kaparen inte kommer ge dig ett alternativ. Den enda lösningen är att eliminera den skadliga programvaran från datorn.

Den Ourstartpage kaparen har ett par olika sätt att ta dig till sponsrade webbplatser. Den mest effektiva metoden är att visa annonser. Onlineannonsering har blivit en anmärkningsvärd sektor i flera år. Många organisationer använder eller tillhandahåller reklamtjänster på Internet. Ökningen av denna praxis har lett till betydande missbruk. Utvecklare har vågat ta genvägar genom att skapa rogue mjukvaran.

Remove Ourstartpage
The Ourstartpage Virus

Den Ourstartpage kaparen bortser från säkerhet till förmån för vinst. Hemliga programmet körs inte security File för att filtrera farliga webbplatser. Det stöder alla webbplatser det får betalt för att. Det finns två huvudsakliga sätt att genomföra reklamkampanjer. Den sömlösa metoden är att ändra sökresultaten, medan den mer okomplicerad metoden är att visa popup-annonser.

I området i närheten finns det en sekundär sätt att intäkterna som utgör ett ytterligare hot mot säkerheten. Den Ourstartpage kaparen kan samla in information från din webbläsare. Detta innefattar din webbhistorik, IP-adress, tangenttryckningar, e-postkonto, geografisk plats, demografiska uppgifter, telefonnummer, användarnamn och lösenord. Dina privata data kan säljas till cyberbrottslingar utan din vetskap.

Hur kan den Ourstartpage kaparen ange mitt system?

Det finns två sätt för den Ourstartpage kaparen att infiltrera datorn. Avskilda programmet är ofta förpackade i buntar. Freeware, shareware och piratkopierade program är gemensamma nedladdning klienter för kaparen. Skumma verktyget får läggas till villkoren av värdprogrammet som en bonus. För att förbjuda dess installera, måste du hitta där det finns och ta bort markeringen från kryssrutan bredvid den. Läs noga slutanvändaren licensavtal (EULA) av alla verktyg du lägga till ditt system.

Det andra sättet för kaparen bakom Ourstartpage tillgång till din dator är genom en skräppost. Den skurk programmet döljs ofta bakom bilagor som går med bokstaven. Avsändaren ska försöka få du tillgång till transportören fil genom att påstå att det är en viktig dokumentation. Meddelandet kan skrivas uppdrag en pålitlig person, som national post, den lokala polisen, en regering gren, en kurir företag, en shopping webbplats eller ett socialt nätverk. För att kontrollera om ett e-postmeddelande är äkta, bevis kontakterna avsändaren har lämnat i brödtexten i brevet.

Ourstartpage avinstallera

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Typ msconfigoch tryck på RETUR.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Kan fortfarande inte ta bort Ourstartpage från din webbläsare? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *