Ta bort Pbf6.pcontentdelivery.info (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Pbf6.pcontentdelivery.info är ett adware-relaterade webbplats. Om sidan håller poppar upp på skärmen varje gång du öppnar din webbläsare, innebär det att en otäck adware parasit lurar någonstans på datorn. Det uppdrag? Förvandla din webbläsare till annonsen-förevisande maskiner. Ingen app är immun mot dess effekt – Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Microsoft Edge, Internet Explorer. Alla befintliga webbläsare på din dator kommer att vara under parasitens kontroll. Strax efter invasionen, kommer att skadliga program utföra oavsett ändringar behövs, så att det inte får avbrytas.

Från det ögonblick som parasiten kallar din webbläsare dess ‘hem’, börjar det att spionera på dig. Varje sida som du besöker, varje ord du skriver in i söka låda, varje web vana av era kommer att övervakas. Insamlade data kommer att gå till god användning – adware kommer att använda den för att anpassa visas annonser det kommer att översvämma din skärm med. Saken är den, denna typ av skadlig kod inte är programmerad att kontrollera de sidor som det kommer att främja. Som sagt, om du klickar på dessa annonser, det finns ingen garanti att du kommer få omdirigeras till en säker webbplats. Dessutom kanske du inte ens få Omdirigerad webbplatsen du förväntar dig.

Det tar bara ett klick att omedvetet infektera din dator med farlig programvara, till exempel annonsprogramvara. Denna parasit är inte så avancerade och som inte kan hacka din dator. Det enda sättet att få tillgång är om du ger det behörighet att ange enheten. Otäcka skadedjur från den adware familj använder olika trick, för att smyga på offrets dator obemärkt. Denna typ av skadlig programvara är känt för att gömma sig bakom spam e-postmeddelanden, falska uppdateringar, freeware, torrent-filer, infekterade länkar och annonser, etc.

hackare lita på användarens naivitet och brådska. Eftersom användare är ofta alltför snabba att klicka på det första de ser, utan att det egentligen tänkt, blir de ett lätt mål för tjuvar. Att vara försumlig och slarvig online, leder ofta till problem. Besök webbsidor som är pålitliga, och Tänk två gånger innan du klickar på en skuggig ad. Vi rekommenderar också borta från spam-mail. Får du suspekta meddelanden, vore det smart sak att ta bort dem. Öppna inte dem, speciellt om de innehåller bilagor eller körbara filer. När det är tillgängligt, installera programvaran under advanced/ anpassade setup-läget.

Adware är en typ av skadlig programvara som ofta får underskattas. Många användare tror att ett stort antal annonser inte kan göra någon skada till sin dator, så de lämnar frågan till öde. Att inte vidta åtgärder mot detta problem kommer oundvikligen att leda till många problem inte bara med webbläsaren men med internethastighet också. Du börjar märka att din Internetanslutning har sjunkit i hastighet, din webbläsare håller släpar efter, och även kraschar regelbundet. Det beror på att programmet inte kan hänga med alla de tunga annonser som kastas väg.

Vad mer, din integritet online kan få komprometterad och känsliga data såsom, men inte begränsat till inloggnings-ID, lösenord, bankkonton, kreditkortsnummer, IP-adresser och mer, kan lätt hamna i händerna på skurkar. De kan sedan dela informationen med tvivelaktiga tredje-part för vinst. Du vill inte att hända dig, gör du? För att återfå kontroll över din webbläsare och gå tillbaka till en säker online-närvaro, måste du ta bort parasiten som är ansvarig för de Pbf6.pcontentdelivery.info ommöbleringar, innan det är kunna göra skador går att reparera.

Pbf6.pcontentdelivery.info borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du vet hur du gör detta, hoppa över instruktionerna nedan och gå vidare till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Följ anvisningarna exakt för att ta bort Pbf6.pcontentdelivery.info från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte kan ta bort Pbf6.pcontentdelivery.info från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *