Ta bort PCTuner Virus | Uppdaterad

PUP

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort PCTuner. Detta PCTuner avlägsnande guide fungerar för alla Windows-versioner.

PCTuner har kategoriserats som ett potentiellt oönskade program (PUP), vars främsta syfte är att ta dina pengar. I själva verket när programmet infiltrerar ditt system, gör det sitt bästa för att övertyga dig att din dator är full av skadliga hot. Dock ska du inte lita på PCTuner så lätt. Annars kanske din systemsäkerhet verkligen sättas i fara.

Så snart som PCTuner infekterar din dator, det börjar utföra dagliga sökningar i systemet, oavsett om du har godkänt dem eller inte. Resultaten av dessa dagliga genomsökningar är naturligtvis helt falska, så du inte bör tro dem. Detta är så eftersom resultaten är avsedda att orsaka kaos och lura er att det enda sättet att spara din dator är att ringa ett telefonnummer som visas på bildskärmen. Dock att ha i åtanke att det enda hotet på ditt system är nämligen PCTuner, du definitivt inte ska lita på denna ansökan.

Faktiskt, PCTuner gör behöver din tillåtelse för att ange din dator. Programmet är så kreativ när det gäller att lura dig till godkänna dess installation, att du inte ens inser det är närvarande i systemet. I själva verket är det ögonblick du märker adware på datorn när webbläsaren blir översvämmad med kommersiella annonser som du inte behöver alls.

Som PCTuner kan inte hämtas från sin officiella webbplats, programmet använder olika men välkända metoder för distribution. Dessa inkluderar gömmer sig bakom spam e-postbilagor, freeware, skadade länkar eller webbplatser, och poserar som en falsk uppdatering. Den gemensamma nämnaren bland dessa metoder för distribution är det faktum att de som är beroende av din distraktion.

Till exempel när du installerar ny programvara, läser de flesta datoranvändare inte villkoren som tillhandahålls av installationsguiden. Därför de godkänna installation av ytterligare program omedvetet och låt adware på sina system. För att undvika detta från att hända, måste du vara mycket uppmärksam när du installera nya program på systemet och noga välja källorna för nedladdning. Också, PCTuner kan infektera din dator genom att dölja bakom spam e-postbilagor, skadade länkar och webbplatser, eller bara poserar som ett falskt system eller en uppdatering.

Tänk på att för att öka sina chanser att lura er, PCTuner tillbringar tid övervakning dina webbläsaraktiviteter. När adware registrerar tillräckligt med data om dig, börjar det att visa anpassade annonser enligt dina personliga intressen. På så sätt ökar möjligheten för dig att öppna en annons betydligt.

Den viktigaste frågan om PCTuner är dock att programmet inte bara övervaka dig. Om den finns på systemet, är programmet kan stjäla dina personliga och ekonomiska uppgifter och dela det med tredje part som kan använda det för skadliga syften. Om du inte vill att detta ska ske, måste du radera PCTuner från datorn direkt.

PCTuner avinstallera

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort PCTuner från datorn? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *