Ta bort Picexa Viewer Virus | Uppdaterad

PUP
Remove Totaldlls.com

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort Picexa Viewer Virus. Denna Picexa Viewer Virus removal guide fungerar för alla Windows-versioner.

Trots främjas som ett användbart verktyg som förbättrar din bild tittarupplevelse, Picexa funktioner på ett annorlunda sätt. Programmet påstås att stödja 67 bildformat, funktionen ett högkvalitativt zoomning alternativ, och minska resursförbrukningen till upp till 70% för att öka datorhastighet, men det anses fortfarande som ett potentiellt oönskade program (PUP). Det innebär att Picexa är definitivt obetrodda och farliga program som du inte behöver på datorn. Fortfarande, om du reda på att Picexa redan har installerats på din virtuella maskin, bör du ta bort det så snart som möjligt, eftersom det kan orsaka du massor av säkerhetsrelaterade frågor.

Den officiella representanten webbplats av Picexa är picexa.com, där du kan hitta mer information om programmet. Hemsidan erbjuder en download knapp för att få programmet direkt därifrån, men det verkar vara omöjligt eftersom den medföljande länken för nedladdning är inaktiv. Att ha i åtanke att Picexa marknadsförs som ett mycket användbart program, det faktum att användare inte kan hämta det från dess officiella hemsida, verkar vara ganska konstigt.

Detta är dock knappast det enda som du bör oroa dig när det kommer till Picexa. Det faktum att det inte är möjligt att ladda ner programmet från dess hemsida innebär att det måste ha installerats på datorn utan din vetskap eller tillåtelse. Detta händer oftast under installationen av ny programvara på systemet, på grund av att användare inte läsa villkoren som tillhandahålls av installationsguiden av ansökan. I det här fallet, de bara godkänner allt i en hast och låt adware in i systemet utan jämn realiserbar den. Således bör du vara mycket försiktig varje gång när du installera nya program på din dator och omsorgsfullt valde källorna för att hämta dem. Annars kommer din systemsäkerhet sättas i fara.

Förutom sina löften som nämns ovan, är Picexa tänkt för att öka hastigheten på datorn. Dock kommer detta säkerligen inte ske på grund av att när finns i systemet, körs programmet processer i bakgrunden medan datorn är på och det tar upp massor av energi. Detta kommer definitivt orsaka besvär och kan fortsätta för länge innan du inser vad den riktiga frågan är.

Remove Totaldlls.com
The Totaldlls.com Virus

Tänk på att om du märker några förändringar i systemets beteende, bör du definitivt hitta en anledningen till orsakar dem så snart som möjligt, eftersom problemet kan vara långt allvarligare än du kan föreställa dig. Också, du bör inte hålla Picexa på datorn på grund av dess förmåga att ansluta till Internet utan din tillåtelse och ladda ner malware till ditt system. En gång installerat på din virtuella maskin, kan malware orsaka olika tekniska problem och allvarligt hotar din personliga säkerhet.

Ifall dina webbläsarsessioner har omdirigerats till betrodda webbplatser, komprometterad filer, är det mycket troligt att vissa dator infektioner kan lyckats infiltrera din virtuella maskin. Som ett resultat, infektioner kan vara dolda i systemet och de kan låta vissa cyberbrottslingar kan få tillgång till din dator och stjäla dina känsliga data. Om detta händer, är det enda sättet att radera eventuella hot och virus från systemet helt och skydda dina personuppgifter från stjäls, använda en automatisk säkerhetsprogram. Genom att använda det, kan alla dolda infektioner lokaliseras och raderas på en gång.

Picexa kan raderas från datorn, antingen manuellt eller automatiskt. Manuell borttagning instruktionerna ges nedan denna artikel. Men även om du har slutfört processen manuellt avlägsnande, har du fortfarande köra en fullständig genomsökning av datorn för att identifiera eventuella registret matrester eller tillfälliga filer. Du kan göra detta genom att installera ett välrenommerat antimalware verktyg som kommer att radera alla befintliga hot på en gång och kommer att skydda ditt system mot malware 24/ 7 en dag.

Picexa Viewer virusborttagning

STEP-1Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-6

Öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå till fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande inte ta bort Picexa Viewer Virus från din dator? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *