Ta bort “Please Call Support For Windows” (Chrome/Edge/Firefox) | Uppdaterad

Adware

Jag skrev denna artikel för att hjälpa dig ta bort “Please Call Support For Windows”. Detta “Please Call Support For Windows” avlägsnande guide fungerar för Chrome, Firefox och Internet Explorer.

Om du har börjat få omdirigeras till en webbplats som innehåller meddelandet “Please Call Support For Windows”, måste vi varna dig om att det skadliga programmet har trängt in ditt system. Säkerhetsexperter har granskat programmet och de har dragit slutsatsen att den tillhör kategorin adware. Renegade utvecklarna bakom detta system satt på att göra det övertygande. Webbplatsen du kommer att tas till ser legitima. Det har utvecklats för att likna en supportportal för användare av Windows-operativsystemet (OS). Plattformen har olika flikar som innehåller olika information, inklusive ett registreringsformulär. Inte luras att tro att omdirigeringar syftar till att hjälpa dig. De är ett knep. Adware bakom dem är skadlig och bör inte lita.

Du kommer att omdirigeras till webbplatsen innehåller logotypen för Microsoft. Meddelandet anges att det finns ett uppenbart problem med ditt OS. Ditt ärende kommer att klassificeras under ett visst ID-nummer. Det bör noteras att adware har förmågan att avgöra vilken version av Windows du använder. Detta kommer att anges i slutet av raden “Please Call Support For Windows”. Rubriken är följt av den ärende-ID. Kärnan i budskapet presenteras i form av en chatt anmälan. Hemsidan startar en chatt med en förment supportagent. De informerar dig om att frågorna angående långsam prestanda för ditt system kan lösas med deras hjälp. Fångsten är att adware faktiskt orsakar datorn körs långsamt.

Syftet bakom detta knep är att övertyga användaren att han har problem med säkerheten som måste lösas. Webbplatsen föreslår en lösning. Den listar ett supportnummer heta linjen: 1 (833) 778-8648. Linjen är tänkt för att vara avgiftsfria. Sätta samman delar av pusslet, kan du förledas att tro att “Please Call Support For Windows” meddelandet är ett legitimt Microsoft-säkerhetsmeddelande. Detta är inte fallet. Webbplatsen är en lekboll för adware. Det inte försöker hjälpa dig. Skumma verktyget försöker göra tror du har ett problem och anförtro den falska stöd het linjen. Om du gör, blir dina bekymmer allvarligare.

Remove “Please Call Support For Windows”
“Please Call Support For Windows” viruset

agenten som driver stödlinjen fungerar i samarbete med skaparna av adware. De ger dig falsk information om situationen med ditt system. Du kommer få höra att det finns en infektion i din dator som behöver tas bort. För att hjälpa dig att kasta den, kommer att den falska teknisk support agenten erbjuda dig en antivirusverktyg för en rejäl pris. Verktyget är frågan inte är en pålitlig säkerhetsverktyg som det presenteras för att vara. Den riktiga frågan är dessutom adware bakom meddelandet “Please Call Support For Windows”. Ondskefulla programmet kan orsaka dig skada genom att samla in och sälja information om dig. Det kommer att registrera de uppgifter du lämnar ut via dina webbläsarsessioner och sälja den på darknet marknader.

För att hjälpa dig att skydda dina system liknande infektioner i framtiden kommer vi att förklara hur de sprids. Adware bakom “Please Call Support For Windows” meddelanden distribueras via flera tekniker. De vanligaste kombinationserbjudanden. Förstulna programmet kan sammanfogas med en annan bit av programvara. De vanliga nedladdning klienterna är freeware, shareware och piratkopierade program. Värden kommer att lista adware som en bonus. Det kommer att väljas per standard. Om du inte ändrar inställningarna, får skumma verktyget grönt ljus för att ange ditt system. Se till att du läser villkoren när de utför installationen. Välj det anpassade eller Avancerat läget att ha alla alternativ visas.

Ett annat sätt att distribuera program som adware bakom “Please Call Support For Windows” meddelanden är genom spam-mail. Nyttolasten för infektionen döljs bakom en bifogad fil. Den bifogade filen kommer att beskrivas som ett viktigt dokument på en brådskande fråga, som en faktura, ett kvitto, ett rekommenderat brev, ett lagförslag, böter, en stämning eller ett meddelande. Avsändaren kan skriva för ett befintligt företag eller organisation, som national post, kurir företag, en regering gren, en institution, en bank, den lokala polisen eller tingsrätten. För att bevis på tillförlitligheten av en viss e-post, kontrollera vilket konto som det skickades från. Det snabbaste sättet att överföra skadlig kod är genom bilburna installationer. In en skadad webbplats är allt som krävs för att få datorn infekterad, så var försiktig.

“Please Call Support For Windows” borttagning

STEP-1Innan du börjar riktiga avlägsnande, måste du starta om i felsäkert läge. Om du är bekant med denna uppgift, hoppa över instruktionerna nedan och fortsätt till steg 2. Om du inte vet hur man gör det, är här hur man starta i felsäkert läge:

För Windows 98, XP, Millenium, 7:
Starta om datorn. När den första bildskärmen med information visas, starta upprepade gånger trycka på F8-tangenten. Välj sedan felsäkert läge med nätverk alternativ.
Safe Mode with Networking
för Windows 8/ 8.1
Klicka på Start, sedan klicka på Kontrollpanelen-> System och säkerhet — > Administrationsverktyg — > systemkonfiguration.
Windows 8 Safe Mode with Network
kontrollera alternativet säker start och klicka på OK. Klicka på Starta om när du tillfrågas.
För Windows 10
Öppna Start-menyn och klicka eller tryck på knappen Power.
win10 safemode 1
medan du håller SKIFT-tangenten nedtryckt, klicka eller tryck på Starta om.
win10 safemode 2

STEP-2Här är de steg du måste utföra för att ta bort kapare från webbläsaren:

Bort från Mozilla Firefox:

Öppna Firefox, klicka på övre högra hörnet , klicka på tillägg, slå tillägg nästa.
firefox extensions
leta efter misstänkta eller okända tillägg, ta bort dem alla.

Bort från Chrome:

Öppna Chrome, klicka på ikonen för chrome-menyn i det övre högra hörnet — >Fler verktyg -> tillägg. Där, identifiera det skadliga programmen och välj chrome-papperskorgen-ikonen (ta bort).
chrome extensions

bort från Internet Explorer:
öppna IE och sedan klicka på IE redskap ikonen i övre högra hörnet-> Hantera tillägg.
ie gear
hitta det skadliga tillägget. Ta bort den genom att trycka på Inaktivera.

STEP-3

Högerklicka på webbläsarens genväg, klicka sedan på Egenskaper. Ta bort allt efter .exen ”i rutan mål .

ff shortcut

STEP-4

Öppna Kontrollpanelen genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv appwiz.cpl i fältet, klicka på OK.

appwiz

här, hitta något program som du inte hade för avsikt att installera och avinstallera den.

STEP-5

Kör Aktivitetshanteraren genom att högerklicka i Aktivitetsfältet och välja Starta Aktivitetshanteraren.

task manager

Titta noga på filnamn och beskrivningar av pågående processer. Om du hittar något misstänkt, Sök på Google för dess namn eller kontakta mig direkt för att identifiera den. Om du hittar en malware process, högerklicka på den och välja Avsluta aktivitet.

STEP-6

öppna MS Config genom att hålla på Win-tangenten och R tillsammans. Skriv msconfig och tryck Enter.

msconfig

gå i fliken Autostart och avmarkera poster som har ”okänd” som tillverkare.

Fortfarande kan inte ta bort “Please Call Support For Windows” från webbläsaren? Snälla, lämna en kommentar nedan, som beskriver vilka steg du utfört. Jag kommer att svara omgående.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *